3e Pakt cadeautjes gretig uit en boekt grote overwinning

Zondag trad FC Trias 3 thuis aan tegen KSV 2, dat ondanks de 8e plek slechts 3 verliespunten achter het 3e stond. Een ploeg om rekening mee te houden dus. Vanwege blessures heeft het 3e op dit moment geen vaste keeper, gelukkig was het 8e deze week vrij, dus kon Jorrian keepen, bedankt hiervoor. Wat betreft de spelers is er op dit moment een overcapaciteit, dus mochten Rick en Jeroen bij het 4e invallen. Ja, in de flow waarin het 3e momenteel zit durft het zich zelfs te permitteren om de aanvoerder met een ander team te laten meedoen!

Met Kay weer eens als vlagger kwam Trias goed uit de startblokken en kwam het dankzij een cadeautje al in de 2e minuut op voorsprong. Bij een ingooi zette Jesper de tegenstander wat onder druk, Gijs zag dit en hield er al rekening mee dat men ging terugspelen op de keeper en zo geschiede. De bal was tekort, waardoor Gijs de bal voor de keeper wegplukte en simpel afrondde (1-0). In de 4e minuut vergrote Trias de voorsprong al. Bjorn zag dat er ruimte lag en besloot vanaf het middenveld in te dribbelen. Hij versnelde even toen hij een tegenstander tegenkwam en kwam al snel uit op rand van de 16, waar hij de bal met zijn linker in de verre hoek plaatste en liet de keeper zo kansloos (2-0), een mooie solo! Hier bleef het niet bij. In de 7e minuut kwam de bal, na een hoekschop, op een meter of 5/10 bij de vrijstaande Sander terecht. Sander speelde de bal naar zijn rechter, waarna de keeper natuurlijk een pegel verwachte (zie verslag vorige week), maar Sander liet zien van alle markten thuis te zijn en plaatste de bal bekeken met een roller laag in de verre hoek (3-0). De spelers van 3 konden haast niet geloven wat hier gaande was. De keeper en verdediging van KSV oogde zeer onzeker en maakte een zeer zwakke indruk. Het is niet overdreven, maar het 3e had na 10 minuten al met 5-0 voor moeten staan! Maar gelukkig voor KSV was de laatste pass of afwerking nog niet helemaal perfect en liet, de normaal toch uitstekende kopper, Bram na om een corner tot doelpunt te verwerken. Na die 10 minuten kreeg Trias nog steeds mogelijkheden en de ruimte om kansen te creëren, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het zelf ook slordig en werden een aantal ballen onnodig ingeleverd. KSV kon hier echter niet van profiteren en strandde meestal in de buurt van de 16. Trias werd nog wel een goal door de neus geboord. Bij een corner liet de keeper de bal los, waarna Gijs simpel binnen tikte, maar de scheids constateerde dat er een overtreding, volgens ons een onschuldig duel, was begaan en keurde het doelpunt af. Vlak voor rust kwam Trias alsnog tot scoren. Op een meter of 35 van het doel liet Frank de Vries een vrije bal op een meter of 5/10 voor het doel vallen. Iedereen miste, waarna het een makkelijke vangbal leek te worden voor de doelman. Deze liet echter los, waarna Gijs simpel binnen tikte (4-0). Dit was tevens de ruststand.

De vraag is natuurlijk of Trias nu zo sterk was of KSV zo zwak. De waarheid ligt natuurlijk ergens tussenin. Feit is wel dat de 4-0 nog magertjes was gezien de krachtsverhouding, maar dat de goals ook zeer gemakkelijk werden weggeven.

De wedstrijd was snel beslist en dat was misschien ook wel de oorzaak van het wat mindere spel in het 2e deel van de 1e helft en het begin van de 2e helft. Toch had 3e ook in de 2e helft de overhand en maakte het ook nog een aantal doelpunten. Na iets van 10 minuten in de 2e helft, kwam Trias wederom dankzij een cadeautje tot scoren. Een afstandsschot leek een simpele vangbal voor de keeper te worden, maar deze liet hem los. Jesper had hier, gezien het optreden van de 1e helft, al rekening mee gehouden en was sneller bij de bal dan de verdediger en tikte de bal simpel binnen (5-0). Na een uur spelen kwam er dan toch ook nog een mooie goal. Harm werd vanaf rechts in de 16 aangespeeld en draaide daarna goed weg van de verdediger en legde de bal af op de vrijstaande Mike die de keeper volledig kansloos liet (6-0). De dubbele cijfers leek er weer even in te zitten, maar hierna kwam Trias een tijd niet tot scoren. In de 78e minuut was het wederom Harm die in de linkerkant van de 16 de bal ontving en speelde zich vervolgens middels een kapbeweging vrij, waarna hij met zijn mindere rechter de keeper kansloos liet (7-0). Naast Trias, kreeg KSV ook nog een 2-tal kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Een overtuigende overwinning voor het 3e in een duel dat eigenlijk nooit een wedstrijd was. Volgende week speelt het 3e uit tegen VIOS Beltrum 3, wat op basis van uitslagen uit het verleden een heuse angstgegner genoemd kan worden.

Scroll naar boven