3e Trekt wederom aan het kortste eind in derby

Zondag moest Trias 3 weer op het vroege tijdstip van 9:15 aantreden, tegenstander was (Angstgegner) Winterswijk 4. Het tijdstip bleek te vroeg voor een aantal, zodoende werd de wedstrijd met 13 i.p.v. 14 man ingegaan.

De start van Trias 3 was nog wel goed. In het begin werd het vooral aan de rechterkant een aantal keer gevaarlijk. Winterswijk had moeite met de bewegelijke snelle spelers en moest daarbij een aantal keer een overtreding begaan, waarbij het goed wegkwam zonder kaarten. Trias was de gevaarlijkere, maar kwam na iets van een kwartier onnodig op achterstand. De bedoeling was om een hoge bal terug te koppen op de keeper, maar deze werd tekort teruggespeeld, waarna Wanja er als de kippen bij was, die 1 op 1 geen fout maakte (0-1). Trias bleef hierna wel de betere en kwam ook verdiend op gelijke hoogte. Na een uitval over rechts bracht Gijs de bal laag voor, waar Ferdi de bal met binnenkant in de verre hoek plaatste (1-1). Dit leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor rust brak Winterswijk over rechts door. De voorzet kwam vervolgens op randje 16 bij Wanja terecht, die hier wel raad mee wist. Hij speelde zich vrij, waarna zijn schot schlemielig, via een been van een Trias-speler, in het doel verdween (1-2).

De achterstand was tot dan toe zeker niet verdiend, dus was er nog vertrouwen om het in de 2e helft recht te zetten. De 2e helft was Trias 3 echter geen schim meer van de 1e helft. Wat ook niet mee hielp was dat het vlak na rust een tijdje met een man minder speelde. In die fase wist Winterswijk de score ook te vergroten na een simpele een tweetje rond de 16, waarmee het zichzelf vrij speelde voor het doel (1-3). Trias had met Ferdi nog wel de kans om te scoren, maar zijn schot op een meter of 16 van het doel ging net over. Verder liet Trias vrij weinig meer zien en mocht het blij zijn dat de score niet groter werd, uit de diverse uitvallen van Winterswijk. Men had daarbij echter het geluk dat Winterswijk slordig was, het nog net kon uitverdedigen of dat goed keeperswerk grotere achterstand voorkwam. Het logische vervolg was de 1-3 nederlaag. Een onnodige achterstand in de 1e helft, maar op basis van de 2e helft een terechte nederlaag. Jim, Sander en ook nog Joris op het laatst bedankt voor het invallen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VIOD 4 op het programma. Het tijdstip is voor Trias 3 redelijk laat, dus wellicht dat nu iedereen tijdig aanwezig zan zijn!

Scroll naar boven