3e Verliest en speelt beslissingswedstrijd

Zondag stond voor het 3e een echte degradatiewedstrijd op het programma, uit tegen VIOS Beltrum 2, waar het in de thuiswedstrijd nog in de laatste minuut een voorsprong weggaf (3-3). Vooraf was duidelijk dat het 3e genoeg had aan een gelijkspel, omdat het dan VIOS onder zich zou houden. VIOS zou bij een gelijkspel afhankelijk zijn van de uitslag van Vorden 2 en moest dus eigenlijk wel winnen. In dat geval zou het 3e degraderen, tenzij Vorden niet wist te winnen, maar daar gingen we allemaal niet van uit. De opdracht was dus duidelijk voor het 3e dat het moest zien te doen zonder: Harm en Kelvin die met het 2e meegingen en Frank de Vries die nog geblesseerd was.

In warme omstandigheden hanteerde Trias veelal de lange bal op de spitsen Stefan en Gijs. Zij kwamen daarin vaak in duel met de VIOS-spelers die scherp begonnen en de grens opzochten van wat wel/niet mocht. De scheids liet veel doorspelen, dus wist Trias wat het nog kon verwachten de rest van de wedstrijd. Na een tiental minuten kwam er een uitbraak van VIOS. De snelle linksbuiten kreeg de bal en redelijk wat tijd en ruimte en schoot vervolgens van een meter of 20 op het doel, waarna de bal redelijk hoog in de linkerhoek in het doel ging (1-0). Nog niet veel aan de hand, maar 5 minuten later was het weer raak. Trias was in de aanval, waarna er een overtreding werd begaan op Stefan. De scheids zag het niet, waarna er een counter van VIOS volgde. Uiteindelijk werd de bal aan de rand van de 16 in de verre hoek geplaatst, waar Danny volledig kansloos op was (2-0). Het beloofde nu wel een zeer lastige opgave te worden, want Trias 3 kon tot dan toe niet echt door de degelijke organisatie van VIOS komen. Het 2e deel van de 1e helft werd Trias wel beter, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Wel kwamen er veel vrije trappen en corners en hieruit kwamen nog een paar hachelijke moment voor het VIOS-doel. Tot 2 x toe telden we een doelpunt al bijna, maar kon de bal nog net van de lijn worden gehaald of tot corner worden verwerkt. Ondanks de slechte start zat het Trias ook niet mee en zodoende werd er met een 2-0 achterstand gerust.

De 2e helft was Trias duidelijk de betere en ging het, gesteund met een toch wel behoorlijk briesje in de rug, op jacht naar de aansluitingstreffer. Trias werd gevaarlijker, maar bleef ongelukkig in de laatste fase. Na 10 minuten een uitbraak van VIOS aan de rechterkant. Uiteindelijk werd er hoog voorgezet, waarna de bal over Danny viel, waarna Bjorn de bal probeerde weg te koppen. Hij raakte hem echter verkeerd, waarna de bal met een boogje precies in de kruising ging (3-0). Je zou zeggen gespeeld, maar Trias liet het er niet bij zitten en werd daarna veel sterker, waarna het geloof er weer kwam. Er kwamen meerder mogelijkheden of bijna mogelijkheden, maar het zat telkens net niet mee. Wat later leek het dan toch terug in de wedstrijd te komen. Gijs werd in de 16 aangespeeld, draaide weg, waarna die onderuit gehaald werd, penalty. Het was wel een vrij goedkope penalty, maar Trias had al wel een paar momenten gehad waar het misschien wel een penalty had moeten krijgen. Stefan legde aan, maar waar hij normaal gesproken koel binnenschiet was het nu de keeper die de bal keerde. Vlak daarna volgde er een uitbraak van VIOS en werden er een aantal spelers vrij gelaten, waarna de bal op rand van de 16 werd teruggelegd en koelbloedig werd binnen geschoten (4-0). Vlak daarna maakte Stefan, na goed wegdraaien nog wel de 4-1 en kreeg Trias meerdere mogelijkheden, maar kwam het niet meer tot scoren.

Op basis van vechtlust een verdiende overwinning van VIOS, maar daar moet wel bij worden gezegd dat de uitslag zeer geflatteerd was. Bij Trias zat het tegen en VIOS zat het mee en scoorde uit 3 mogelijkheden 4x. Vorden 2 verloor echter ook haar wedstrijd, waardoor er een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld. Deze zal op neutraal terrein worden gespeeld. De datum is nog niet bekent, maar zal 13, 16 of 17 mei worden. Na Ruurlo en VIOS Beltrum krijgt Trias 3 dus nog een 3e mogelijkheid om zich veilig te spelen. Laten we dus maar uitgaan van driemaal is scheepsrecht.

Scroll naar boven