Runner-up FC Trias 4 sluit voortreffelijk seizoen af

Trias 4 heeft het seizoen afgesloten met een geweldige tweede plaats in de eindranglijst. Voor aanvang van de wedstrijd hedenmorgen tegen Rietmolen 2 had men slechts nog een kleine theoretische kans op het kampioenschap. Alleen door zelf te winnen tegen nummer drie Rietmolen en een verliespartij van koploper Reünie 3 bij KSV in Vragender zou een beslissingswedstrijd betekend hebben. Tot ‘het wonder van Vragender’ zou het echter niet komen. ’s Morgens kwam Trias 4 in Rietmolen niet verder dan een gelijkspel. De wedstrijd in Vragender, vanwege de Giro pas na het middaguur gespeeld, zou vervolgens alleen nog voor de statistieken zijn.

Met het nodige vertrouwen en gesteund door een al meer dan geslaagd seizoen, ging Trias 4 richting Rietmolen. Het hele kleine sprankje hoop zorgde ervoor, dat men tot op het bot toe gemotiveerd, de fantastische kunstgrasmat betrad.
De openingsfase zag er veelbelovend uit en Trias speelde gelijk zijn favoriete spel. De bal ging gecontroleerd rond in de ploeg en veelvuldig werd het vijandelijke doel opgezocht. Een aantal keren was men heel dicht bij een openingstreffer. Echter zorgden de goed spelende keeper en het ronde aluminium ervoor, dat het niet tot een doelpunt kwam.
Tegen de verhoudingen in was het de thuisploeg, die na ruime een half uur de score opende. Bij een uitverdedigende actie werd de bal bij een uiterste krachtsinspanning niet goed weggewerkt. Een meegelopen aanvaller werd hierdoor in stelling gebracht en deze schoot resoluut de 1 – 0 binnen.

Het begin van de tweede helft was wederom voor Trias 4. Ook nu ging men met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Echter leek dit wat te geforceerd en zo kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd.
Nu was het Rietmolen 2, dat de betere kansen creëerde. Maar Trias hield de gelederen gesloten en ook keeper Niels liet zien, zoals eigenlijk al het gehele seizoen, in een prima vorm te verkeren. Twintig minuten voor tijd kreeg Trias eindelijk loon na werken en tekende voor de gelijkmaker. Een prima dieptepass van invaller Marco werd bij de achterlijn vanaf rechts voorgezet door Maarten. De mee opgelopen Erik kon de bal vervolgens bij de eerste paal binnenschieten.
Voor Trias was deze 1 – 1 het teken, om in de slotfase nog één maal alles-op-alles te gaan spelen. Met vier aanvallers en vijf middenvelders wordt de druk er bij Rietmolen vol op gezet. Vanuit alle posities werd de bal richting de zestienmeter gepompt. Maar elk beetje geluk was blijkbaar opgesoupeerd en de bal wilde er niet in. Rietmolen leek vastberaden het doel verder schoon te houden en dit zou ze ook gaan lukken.
Met exact negentig minuten op het bord, maakte de Rietmolense scheidsrechter een einde aan deze zomerse en sportieve wedstrijd en daarmee ook een einde aan dit succesvol verlopen seizoen 2015/2016.In tegenstelling tot de betaalde collega’s uit ’s lands hoofdstad, toonde Trias 4 zich uitermate tevreden met de behaalde tweede plaats. Bij terugkomst op ’t Huitinkveld werd dit, zoals te doen gebruikelijk, in stijl gevierd met een hapje en een aantal drankjes.

Bij het bereiken van het einde van dit seizoen rest enkel nog, alle vaste supporters langs de lijnen en uiteraard hondstrouwe lezer van de wedstrijdverslagen, te bedanken voor de steun gedurende het gehele seizoen en hierbij alvast een prettige zomerstop toe te wensen. Wij hopen U uiteraard in het nieuwe seizoen weer te mogen begroeten.
En aangezien dit bulletin ook een vaste lezersschare kent in Borculo en verre omstreken, feliciteert Trias 4 hierbij Reünie 3 met het behalen van het kampioenschap. Deze tegenstander, waar men het gehele seizoen een intens gevecht mee had uitgevochten, mag het in het aankomende seizoen in de derde klasse gaan proberen.

Tot slot wenst Trias 4 de naaste collega’s van Trias 3 zeer veel succes bij de aankomende beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Wij hebben er alle vertrouwen in, dat men de wedstrijd tegen Vorden 2 positief zal afsluiten en zich zal handhaven. Heren, succes!!

Scroll naar boven