3e Verzuimt het vroegtijdig af te maken

Zondag trad Trias 3 thuis aan tegen laagvlieger SDOUC 3. Ondanks de afwezigheid van Benjamin en Bjorn zat het 3e ruim in de spelers. Bij andere teams was dat niet het geval, dus mochten Sander en Jesse deze week het 4e versterken. Bij de keepers zijn er wel problemen, gelukkig was Jorrian bereidt gevonden om in te vallen, bedankt hiervoor! De leiding was wederom incompleet. Dit keer was het Arnold die, vanwege ziekte, niet aanwezig kon zijn. Kay was ook afwezig en had met Edy Kersten een goede vervanger geregeld, bedankt voor het vlaggen!

Nadat Bennie, zoals gebruikelijk, het team en dit maal in het bijzonder Gijs (een beloning bij het scoren) op scherp had gezet, begon het 3e sterk aan de wedstrijd. SDOUC gaf veel ruimte weg, waardoor de voorhoedespelers voor veel dreiging konden zorgen. Uiteindelijk was het vooral Mike die een aantal keer in goede positie kwam om tot scoren te komen, of om de beslissende assist te geven. De voorzetten waren echter net te scherp of onnauwkeurig en dat de ballen er niet in gingen was vooral te wijten aan het uitstekende optreden van de doelman. Eenmaal passeerde Mike de doelman wel, maar werd de bal, volgens Mike en enkele anderen de lijn al gepasseerd, door een verdediger weggewerkt. Het was een wonder dat het 3e niet op voorsprong kwam. Trias speelde constant op de helft van de tegenstander en na 25 minuten kwam het dan alsnog op voorsprong. Op rand van de 16 tikte Bram de stuiterende bal over de verdediging, waarna Gijs doorstoomde richting de doelman, Gijs tikte de bal over de uitkomende doelman en kwam net iets eerder bij de bal dan een verdediger, waarna hij simpel kon binnentikken en zijn beloning veiligstelde (1-0). Hierna bleef het 3e kansen creëren. Mike kwam nog in scoringspositie en Harm kwam aan de linkerkant nog één op één met de keeper, maar door goed uitkomen kon de doelman een doelpunt voorkomen. Het krachtsverschil in de wedstrijd was groot, misschien ging Trias daarom ook te gehaast op zoek naar een doelpunt, wat het spel niet ten goede kwam. Geleidelijk aan werd Trias slordiger en begon het, net als de tegenstander, wat meer te mopperen. Het gevolg was dat SDOUC wat beter in de wedstrijd kwam. Het slordige spel en het missen van de kansen kwam het 3e bijna duur te staan. Uit een makkelijk gegeven vrije trap volgde een corner voor SDOUC. Deze kwam bij de 2e paal voor de voeten van een SCOUC-speler die vervolgens de keeper passeerde. Gelukkig was er nog de oplettende Frank de Vries, die de 1e paal had verlaten en de bal nog tijdig kon wegwerken. Gescoord werd er niet meer, waardoor er met een magere 1-0 voorsprong gerust werd.

Dat de tegenstander nog in de wedstrijd zat was het 3e zelf te verwijten. Het had wel 4/5 goals kunnen maken.

Na rust kwam SDOUC iets beter voor de dag, maar kon het geen vuist maken. Toch kwam het 10 minuten na rust op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts, in de buurt van de achterlijn, leek ongevaarlijk, maar de bal werd verkeerd ingeschat door de doelman, waarna de bal op een knullige manier in het doel verdween (1-1). Trias moest dus weer op jacht naar de voorsprong en leek weer beter in de wedstrijd te komen. In die fase zette het aan, maar kon het nog geen grote kansen creëren. In de 65e minuut was het Gijs die een goede actie inzette op de tegenstanders helft. Op een meter of 20 van het doel legde hij de bal af op Jesper, die de keeper met een hard schot richting de linkerbovenhoek volledig kansloos liet (2-1). Na de 2-1 leek het verzet gebroken en ging Trias beter voetballen dan voor rust. Een kwartier voor tijd volgde dan ook de definitieve beslissing uit de mooiste aanval van de dag. Na een combinatie op het middenveld werd Thorben over de rechterkant diep gestuurd. Hij zette vervolgens laag voor, waarna Jesper de bal, ter hoogte van de 2e paal, in de kruising schoot (3-1). Niet lang daarna werd de voorsprong verder vergroot. Frank de Vries kwam rechtsvoor aan de bal en legde da bal perfect terug in de 16, waarna Mike hem mooi afrondde (4-1). Hierna gebeurde er niets relevants meer waardoor het 3e uiteindelijk toch nog met een verdiende ruime overwinning afsloot.

Achterin stond het wederom degelijk en werd er weinig weggegeven. Het spel en afronding is nog voor verbetering vatbaar. Door de overwinning en puntverlies van anderen komt het 3e aan de leiding in de competitie, waar alles nog dicht bij elkaar staat. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKZVC 3.

Scroll naar boven