3e weet weer eens te winnen

Zondag ging Trias 3 op bezoek bij KSV 2. Thuis werd hier nog eenvoudig (7-0) van gewonnen, maar gezien de resultaten van de laatste weken was het maar de vraag of er dit maal gewonnen zou worden. Vertrouwen was er getankt, maar Jeroen had zich de avond ervoor blijkbaar iets te lang moed ingedronken, want de kledingtas en Jeroen moesten voor de wedstrijd maar even worden op gehaald.

De start van de wedstrijd was goed. Binnen een minuut kwam Trias al op voorsprong, nadat Ewoud een vrije trap, op een meter of 20 van het doel, prachtig tegen de touwen schoot (0-1). Hierna kreeg Trias, vooral via lange ballen, enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar faalde het in de afronding. Trias gaf zelf echter ook ruimte weg, waardoor KSV ook een aantal gevaarlijke uitbraken had. Bij één van de uitbraken was het aan een uitstekende redding van invalkeeper Rick te danken dat Trias op voorsprong bleef, die een schot van buiten de 16 knap tot corner wist te verwerken. Na een half uur spelen kwam het 3e op een grotere voorsprong. Het was wederom Ewoud die een hoge bal, met een achterwaartse kopbal bekeken in de verre hoek plaatste (0-2). In die fase daarna bleef Trias iets meer de overhand houden, maar liet het KSV wel terug in de wedstrijd komen. Vlak voor rust scoorde KSV namelijk uit een corner die na een mispeer via een eigen speler in het doel belande (1-2). Toch was dit niet de ruststand. Vrijwel direct daarna gaf Niels een lange bal op de diepgaande Lars die de stuiterende bal, net buiten de 16, direct richting doel schoot. Mede door de curve in het schot, kwam de keeper op het verkeerde been te staan, waarna de bal ietwat schlemielig in de korte hoek het doel inging (1-3). Een leuke eerste helft met kansen over en weer.

De 2e helft was totaal anders. Het 3e maakt het zichzelf onnodig moeilijk met slordig spel en door regelmatig buitenspel te staan. KSV probeerde wel, maar was ook niet bij machte wat te creëren tegen de wat beter georganiseerde verdediging. Trias gaf de 2e helft weinig weg, toch kreeg KSV in de 60e minuut de kans om terug te komen in de wedstrijd. Na balverlies in een mogelijke kansrijke aanval van Trias, counterde KSV. Op het einde van de aanval gaf men de bal vanaf rechts laag voor, waar een speler bij de 2e paal de bal simpel leek binnen te tikken, echter speelde die de bal langs de verkeerde kant van de paal, waarmee Trias 3 ontsnapte. KSV ging het laatste deel van de wedstrijd één op één spelen, waarmee het iets meer druk probeerde te zetten, maar meer dan een paar hoekschoppen leverde dit niet op. Het 3e bleef slordig, maar de zege kwam, ondanks een scrimitsch voor het doel in de laatste minuut niet meer in gevaar.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VIOD 5 op het programma. Bij winst zal het 3e nog een plekje stijgen op de ranglijst.

Scroll naar boven