Ruime overwinning voor FC Trias 1 tegen Dinxperlo

FC Trias 1 heeft zondag thuis voor veel publiek tegen Dinxperlo een klinkende 6-0 overwinning behaald. De ploeg van trainer Jos Heutinck deed daarmee overtuigend wat het moest doen in de strijd om de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse te halen. Aankomende zondag, op de laatste speeldag van de reguliere competitie, valt daarin de beslissing. FC Trias speelt dan uit tegen DCS uit Zevenaar.

Dinxperlo begon in de 1e helft agressief aan de wedstrijd en zocht daarin nadrukkelijk de grens op. FC Trias had daar in eerste fase wat moeite mee en dat was zeker de verdienste van Dinxperlo. In de 26e minuut werd voor Trias de ban gebroken. Hier ging een fout van de keeper van Dinxperlo aan vooraf. Hij had de bal niet klem vast na een voorzet vanaf de linkerkant van Nick Houwers, waarna de attente Richard Kok de 1-0 kon binnenschieten. Op slag van rust voerde FC Trias de score verder op. Na een fraaie aanval die van achteruit werd opgezet door Giovanni Bartelds, was het Jurrian Veldhuizen die beheerst voor de afronding zorgde. Ruststand: 2-0.

In de 2e helft probeerde het nog steeds fel spelende Dinxperlo aan te klampen, maar het was FC Trias dat al snel uitliep naar 3-0. Het was opnieuw Jurrian Veldhuizen die scoorde, nadat Bram te Bogt goed druk had gezet op de keeper van Dinxperlo. Hierna was het verzet van Dinxperlo gebroken. In de 64e minuut kopte Joost Piek een prima corner van Nick Houwers binnen (4-0) en in de 72e minuut was het dezelfde Joost Piek die na één-tweetje met Richard Kok de 5-0 kon binnenschieten. In de 79e minuut zorgde de ingevallen Cornelis Hofman voor het slotakkoord. Hij maakte na een individuele actie de 6-0. FC Trias had in de eindfase de score nog verder kunnen en moeten opvoeren, maar dat gebeurde niet. Eindstand: 6-0.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “De spelers hebben vandaag bewezen dat ze ergens voor kunnen en willen spelen. Dat is mooi om te zien, zeker als je beseft van hoever we gekomen zijn. We hebben in de 1e competitiehelft immers zelfs even onderaan gestaan. Het is dan veel moeilijker om te komen waar we nu zijn ten opzichte van ploegen die al het hele seizoen bovenin meedraaien. Dat is een groot compliment aan het team en de staf, maar ook aan alle supporters, sponsoren en vrijwilligers. Iedereen die hier op zijn of haar manier een bijdrage aan levert. We moeten het uiteindelijk samen doen. Dat is de kracht van het collectief. We richten de blik nu op de laatste competitiewedstrijd tegen DCS en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ook die wedstrijd wordt gewonnen”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters, de balsponsoren Berghe Koffie & Meer en HSF Logistics Winterswijk en de pupillen van de week Gabriel Cosut en Tjebbe Knippers (beide J011-3).

Zondag 14 mei a.s. speelt FC Trias 1 de laatste competitiewedstrijd uit tegen DCS. Aanvang 14:00 uur op Sportpark Hengelder. Zoals bekend, staat er nog iets op het spel en zal er gewonnen moeten worden. Alle support is daarbij welkom, dus wij roepen iedereen op om in groten getale naar Zevenaar te komen om de “Men in Blue” aan te moedigen.

Grote dank gaat uit naar RTV Slingeland die bij (bijna) alle thuiswedstrijden aanwezig waren. Zo ook bij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen:

Scroll naar boven