3e Wint degradatiederby dankzij goede 1e helft

Voor Trias 3 stond in de 1e ronde na de winterstop direct de derby tegen Winterswijk 3 op het programma. De thuiswedstrijd werd er nog onnodig met 0-1 verloren, dus was het tijd voor revanche. Dit maal stond er echter een ander team tegenover, wat bij het 3e trouwens ook het geval was. Er stond in ieder geval veel op het spel, want beide teams stonden onder de streep en moesten dus eigenlijk wel winnen.

De laatste weken van de winterstop heeft het 3e vertrouwen opgedaan door oefenwedstrijden tegen: MEC 2, AD 2 en Trias 4 overtuigend te winnen. Dit vertrouwen leek het vandaag ook meegenomen te hebben, want het 3 begon sterk aan de wedstrijd en kwam al binnen 2 minuten op voorsprong. Een vrije trap werd hoog de 16 ingepompt, waarna de doelman de bal wegbokste. De bal kwam op rand 16 bij Niek terecht, die met zijn mindere linkerbeen de bal over de doelman heen plaatste, een verdediger probeerde nog weg te koppen, maar kwam te laat (0-1). Hierna bleef Trias de betere ploeg en na 20 minuten kon het de voorsprong vergroten. De bal werd naar Gijs gespeeld, waar de tegenstander in de 16 het duel probeerde aan te gaan en vervolgens Gijs onderuit trok, penalty. Deze werd door Stefan koelbloedig afgerond (0-2). Trias bleef hierna goed voetballen en domineerde de 1e helft, het kreeg nog een paar kleine mogelijkheden en Winterswijk wist hier niets tegenover te brengen.

Was Trias nu zo goed of Winterswijk zo slecht? Trias ging in ieder geval tevreden de rust in en daar werd verteld gewoon zo door te gaan, maar de 2e helft verliep natuurlijk totaal anders.

Na 50 minuten spelen kreeg Winterswijk een vrije trap, nadat er op het middenveld eigenlijk, onnodig, iets te fel werd verdedigd. Uit deze vrije trap viel de aansluitingstreffer, omdat een van de aanvallers vrij kon inkoppen (1-2). De spanning kwam daarmee weer in de wedstrijd, maar vijf minuten later had Gijs de spanning weer bijna weggehaald. Gijs werd diep gestuurd en kwam, met de tegenstander aan zijn zijde, uit op de buitenkant van de 16 en schoot de bal met een streep tegen de kruissing. Het zag er mooi uit, maar daarmee bleef de beslissing uit. Hierna kwam Trias serieus in de problemen. Zelf kwam het niet meer tot voetballen en hanteerde vooral de lange bal, waar het niet gevaarlijk uit werd. Winterswijk voerde de druk op, maar werd eigenlijk alleen gevaarlijk door hun voorzetten uit corners en vrije trappen, die moeilijk te verdedigen waren met hun sterke koppers. In de 70e minuut kwam Winterswijk er dan toch nog een keer uit met een goed voetballende aanval. Een speler kon 20 meter overbruggen en ging op rand van de 16 een 1-2 aan. Hij leek te gaan scoren, maar Danny kon de bal nog net voor de voeten wegkapen. Danny pakte de bal, volgens de spelregels, voldoende klem, maar een tegenstander tikte de bal weg en mocht doorgaan van de scheids, die verder overigens prima floot, en schoot richting het lege doel, waar Bram de bal nog net voor de lijn kon wegtrappen. Vlak hierna viel Gijs ook nog geblesseerd uit na een van de vele overtredingen. De laatste 20 minuten kwam Trias nog een aantal keer goed weg. Het was een paar keer billen knijpen bij een aantal hachelijke momenten voor het doel, die natuurlijk uit de stilstaande situaties voortkwamen. Waar Trias voor de winterstop vooral pech had, zat het vandaag een keer mee en werd er niet meer gescoord (1-2).

Een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was gewoon goed en de 2e ging zeer moeizaam, maar met veel strijd is uiteindelijk de overwinning over de streep gehaald. Hiermee haalt het 3e voor het eerst dit seizoen punten in een uitwedstrijd en dat tegen Winterswijk, waar het de laatste jaren uit niet van had gewonnen. Een belangrijke overwinning, maar het 3e zal dit seizoen nog minimaal 1 plekje moeten stijgen, wat toch te doen moet zijn met de huidige selectie.

Scroll naar boven