3e wint na matige start

Ksh 2 – Fc Trias 3

Vandaag stond de inhaal wedstrijd tegen Ksh 2 op het programma, Ksh 2 is een ploeg die in de middenmoot staat van onze competitie.
Ksh boekt hierin erg wisselde resultaten zo winnen ze van een van de sterkere ploegen in de competitie namelijk Longa 4, maar verliezen ze vervolgens van Vios Beltrum 3.
Dus wat wij konden verwachten deze zondagochtend van 10 december wisten we niet, wat we wel wisten dat het het 2e team van Ksh was en meestal trainen die iets meer en vaker als ons 3e elftal.
Dit bleek ook wel in de beginfase van de wedstrijd, maar hierover leest u meer in het onderstaand verslag.

Dan nu de wedstijd we moesten ons al om 8:30 melden bij Trias, omstreeks 8:45 vertrokken we richting Harreveld.
Daar aangekomen maakte, nadat menig teamgenoot de toiletten had getest op het complex van Ksh, onze leider de opstelling bekend.

Na een rustig begin van beide kanten werd al snel duidelijk dat het een fitte ploeg was waarmee we vandaag te maken hadden.
En ook het veld paste uitstekend bij het voetbal wat Ksh speelt en wilde spelen, wij hadden hier verwend als we zijn met het kunstgras de nodige problemen mee.
De eerste minuten waren voor Trias zonder goed te voetballen, kregen we een aantal goede kansen op de 0-1, en in deze fase moesten we eigenlijk voorkomen.
Na 10 minuten kwam er een voorzet vanaf links door de buitenspeler van Ksh en de midmid van Ksh wilde deze inkoppen, maar Rick wilde hier een stokje voor steken en plaatste zijn bips tussen de schouderbladen van de Ksh speler.
De scheidsrechter beoordeelde dit als het niet correct ontnemen van een doelkans en dus een strafschop, deze werd genomen door de laatste van Ksh.
Hij legde de bal uiterst zorgvuldig neer en wilde de bal in de hoek plaatsen, maar Jorian keek de bal koelbloedig naast, dus het bleef bij 0-0.
Trias leek eindelijk wakker, naar in de eerste fase vooral te hebben gedacht mijn teamgenoot lost het wel op werd er eindelijk als een team gevoetbald, met goed combinatie voetbal werd er gezocht naar de toch wel verdiende voorsprong.
Niet lang hierna werd Jesper een op een met de keeper van Ksh gezet en in twee keer maakte hij een doelpunt, eerste tegen de keeper en daarna rustig binnen schieten, alsof hij een, een tweetje maakte met de keeper.
Niet lang hierna kregen we een corner en na slecht wegwerken van Ksh kant schoot Rick de bal strak tegen de touwen.
Hierna liet Trias 20 minuten lang heel aardig voetbal zien, de bal ging snel rond alle afvalleden ballen waren voor ons en Ksh kwam er niet meer aan te pas.
Helaas werd het zo een 10 min voor rust allemaal weer een stuk minder, hierdoor kreeg Ksh zelf een schotkans maar deze draaide net iets te ver weg en kwam op de buitenkant van de paal, anders had hij ook niet gezeten want Jorian lag al goed in de hoek.
Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft, en na 45min mochten we van de uitstekend leidende scheidsrechter aan de thee.
Tijdens de rust was er nog even opwinding, omdat een van de gewisselde spelers zich opwond over het recreatieve wat Trias 3 zich dit seizoen bezigt.
Maar gelukkig kon deze speler gelijk onder de dan nog koude douche, waarmee de rust in de kleedkamer terugkeerde.

Dan de tweede helft, Bennie dacht dat het aan de wissels lag de wissels denken dat zij Ksh kapot hebben gespeelt, de waarheid is waarschijnlijk geen van beide.
Maar de tweede helft was Ksh nergens meer, Trias liep er keer op keer doorheen met als gevolg een karrevracht aan goals en onverwachte assist.
In vogelvlucht, na een mooie pass van Gijs kon Thorben simpel binnen tikken 0-3, hierna was het de beurt aan Gijs op aangeven van Thorben mocht hij de 0-4 binnen tikken hierna maakte Gijs met links de 0-5, tussendoor stelde Thorben Jesse in staat om de 0-6 te maken.
En toen was het tijd voor de mooie doelpunten, Jesse gaf de bal vanaf links mooi voor op Gijs die vanaf links met buitenkant rechts de bal mooi over de uitgekomen doelman van Ksh wipte.
Na een moment van onoplettendheid maakte Ksh bij een corner 1-7, waarna de laatste man van Ksh weer hoop kreeg en bij de scheidsrechter aandrong op extra speeltijd.

In de aanval hierop werd er op een meter om 25 een overtreding gemaakt op Thorben, dist was een de rechterkant van het veld, dus ging linkspoot Lars achter de bal staan.
Lars krulde de bal mooi over de muur en in de rechter kruising, de keeper van Ksh stond als aan de grond genageld 1-8 dus.
Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Edy nogmaals bedankt voor het invallen voor Kay als assistent-scheidsrechter.
Met deze winst zijn we herbstmeister, en kunnen nu goed uitrusten tijdens de winterstop.

Hopelijk zien we u na de winterstop weer op het Huitinkveld, tot dan!

Scroll naar boven