Mooie woorden voor Rolf Honderslo (met foto’s)


Op zondag 2 oktober a.s. speelden we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023 waarin we voor het eerst uitkomen in de Twentse 3e Klasse A. Zo’n eerste thuiswedstrijd is natuurlijk niet echt bijzonder maar wel dat we rondom het duel tegen het Deurningse DSVD afscheid namen van Rolf Honderslo.
Hierbij werd Rolf toegesproken door voorzitter Bart Berenschot die de volgende mooie woorden had voor hem:

Beste Rolf,                                                                                                  

Vandaag hebben we naast de pupillen van de week Mart en Noah, de jeugd die start met zijn of haar voetbalcarrière, een senior van een tijdperk die zijn actieve voetbalcarrière helaas, en dat helaas zeg ik met nadruk, moet beëindigen.
Op 10 jarige leeftijd ben je gestart bij VV Ratum. Vanaf 2007 kwam je 15 seizoenen uit voor het eerste elftal van FC Trias.  Je was een gedreven aanvoerder die strijd en inzet koppelde aan technisch- en scorend vermogen. Daarnaast was je als aanvoerder een fantastisch verlengstuk van de trainer. Voor de vereniging en supporters toegankelijk en open in je communicatie.
Ook op de gezellige avonden buiten het voetbal ging je -zoals een echte aanvoerder betaamt- voorop in de strijd.  Dit maakte je tot een geliefde speler, zowel binnen als buiten het veld. Helaas heb je afgelopen seizoen door een zware blessure de cruciale fase van dat seizoen moeten missen. Ik heb nog met een aantal mensen over vanmiddag gesproken en de strekking van alle terugkoppelingen die ik kreeg was als volgt, (en ik denk dat je teamgenoten, staf, bestuur, vrijwilligers en supporters zich helemaal aansluiten bij deze woorden).  

Beste Rolf, we kijken terug op een fantastische periode waarin wij jou als onze aanvoerder, teamgenoot, verenigingslid, maar vooral ook als mens hebben meegemaakt.  En Rolf, ik hoop dat we van je kennis en ervaring in de toekomst nog een keer gebruik mogen maken. Hartelijk dank voor alles wat je voor onze vereniging hebt betekend!
Bart Berenschot
2 oktober 2022

Klik hier voor meer foto’s genomen bij het afscheid van Rolf.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rolf (33 jaar) kwam 15 seizoenen uit voor het eerste elftal van FC Trias en heeft aan het einde van het afgelopen seizoen aangegeven dat hij z’n voetbalschoenen “aan de wilgen wilde gaan hangen”. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven en daarom wordt hij voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet en na afloop is er gelegenheid om hem persoonlijk te bedanken. Voor ons een mooi moment om even met hem terug te blikken.

Van de jeugd
Op tien jarige leeftijd werd Rolf lid vv Ratum en werd in dat seizoen direct kampioen. Onder bezielende leiding van Arnold Toebes werd de titel behaald. “We hadden een mooie lichting waaronder o.a. Jeffrey te Selle en Niek te Morsche die later ook het eerste elftal heeft gehaald”, zo weet Rolf nog. Die naast Arnold ook Appie te Selle, Rob Ribbens en later Michel Meekes als jeugdtrainer heeft gehad. In het fotoarchief vonden we echter ook nog een kampioens-foto van de A1 (mei 2007) dat destijds onder leiding stond van Chris Kruisselbrink.

Naar de senioren
“Ik speelde in de A1 en William Krabbenborg was op dat moment trainer van het eerste en af en toe mocht ik al als reserve plaatsnemen op de bank”, vervolgt Rolf. In het eerste seizoen bij de senioren kreeg hij echter nog geen basisplaats en heeft een groot aantal wedstrijd in het tweede elftal gespeeld. Sander Hoopman zag het wel in hem zitten, werd een vaste waarde en speelde jaren, veelal op het middenveld, tot afgelopen seizoen, in het eerste elftal.

Verschillende trainers
Rolf heeft een 4-tal trainers ‘versleten’ in die periode. “Onder Sander was het één groot feest, hard werken was het credo, lange halen snel thuis. Maar na afloop, met de meiden erbij, een echte vriendengroep, geweldig”, weet Rolf zich goed te herinneren. “Onder Steven Verheijen was het totaal anders, jongere groep, ging eigenlijk alleen maar over voetbal”, waarbij Rolf aangeeft dat de trainingen van Steven altijd wedstrijdgericht waren. Over Jos Heutinck is hij kort: “Slechte periode, een dieptepunt”, maar Rolf is wel trots dat ze door keihard te hebben geknokt lijfsbehoud veilig hebben gesteld. “Onder Yassin heb ik het voetbalplezier weer teruggekregen en vooral veel slimme kleine voetbaldingen geleerd”, om daarmee zijn laatste trainer te benoemen.

Kampioenschappen
Hij hoeft niet lang na te denken welk kampioenschap het mooiste was: “Uiteraard die in 2010. Het was onverwachts, want we waren afhankelijk van andere verenigingen. Die lieten het liggen terwijl we zelf met 1-0 (doelpunt Ferdi Lammers) wonnen van AD’69. Wat hebben we een geweldig feest gehouden”. “Niet te vergelijken met de titel die in 2015 werd behaald in de thuiswedstrijd tegen Erix. Want de vraag was toen niet of maar wanneer we kampioen werden”, aldus Rolf.

Dreamteam
Laatste vraag bleek niet eenvoudig voor Rolf, hij mocht nl. een dreamteam samen stellen: “Mathijs in de goal en Jeroen Jolink op de bank”. Eerst noemde hij Daniek Nijland voor de backpositie, maar kwam daar later op terug: “Maarten moet er ook in, in de verdediging die verder bestaat het ijzersterke duo Jeroen, Timo en tenslotte de razendsnelle Djibi”. Op het middenveld een mix van creativiteit en tomeloze inzet want zo kun je het viertal Yassin, Stefan, Rolf en Menno wel noemen. Door de vier in het midden is er maar ruimte voor een spitsenduo: Ferdi en Cornelis. “Op de bank naast Jeroen Jolink, ook Martijn Gebbink, Melvin Wolterink en dan toch maar Daniek”, waarmee Rolf zijn dreamteam compleet heeft.

Tenslotte:
“Ik denk dat ik te vergelijken ben Steven Gerrard, ook hij was geen frivole speler en moest het net als ik hebben van inzet en passie”, sluit Rolf af die zich verheugt op komende zondag. Rolf, geniet ervan, je hebt het verdiend!

Het “afscheidsprogramma” ziet er als volgt uit:
13:45 afscheid op het veld
14:00 wedstrijd tegen DSVD
15:45 drankje in kantine
16:30 optreden van een zangertje

Scroll naar boven