Bekerwinst voor FC Trias 1 tegen Sportclub Rekken

FC Trias 1 heeft zondag zijn 1e bekerwedstrijd uit tegen Sportclub Rekken met 8-2 gewonnen. Trias was een klasse beter en was dat ook aan zijn stand verplicht.

Trias begon na de aftrap direct fel aan de wedstrijd. De 1e kans was in de 9e minuut voor Daan Swildens. Hij raakte de lat. In de 12e minuut was het wel raak door een kopbal van Rolf Honderslo, uit een puntgave voorzet van Daan Swildens. In 20e minuut was het Bram te Bogt die uit een vrije trap van Daan Swildens bij de eerste paal kon binnenschieten. Trias verzuimde hierna de voorsprong uit te bouwen en het was Rekken dat door onoplettendheid aan Trias-zijde nog voor rust tot 2-2 wist terug te komen. Vlak voor rust scoorde Jurrian Veldhuizen via een speler van Rekken de 3-2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft deed Trias wat het in de eerste helft had nagelaten, namelijk de score verder opvoeren. In de 50e minuut was het Rolf Honderslo die met een gedrukt schot de 4-2 liet aantekenen. Hier ging een prima actie van Danieck Nijland over rechts aan vooraf. De 5-2 kwam op naam van Richard Kok, die zelf bal slim had onderschept (60e min.). Jurrian Veldhuizen maakte met de 6-2 zijn tweede doelpunt van de wedstrijd (80e min.). Cornelis Hofman was met respectievelijk de 7-2 (85e min.) en 8-2 (90e min.) ook goed voor twee doelpunten. Vooral het laatste doelpunt (een stiftbal over de keeper) was bijzonder fraai.

Eindstand: 8-2 voor FC Trias.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “We wilden vandaag de goede lijn van de wedstrijd tegen v.v. Vorden voortzetten. In de voorbespreking hebben we gehamerd op de eigen verantwoordelijkheid van de spelers. Dat ze elkaar binnen en buiten het veld op zaken aanspreken. Ik heb vandaag opnieuw een gretige ploeg op het veld zien staan. Jongens die van ons maar ook van elkaar iets willen leren. Fysiek zijn we op de goede weg, zowel in balbezit als in de omschakeling. Maar we kunnen en zullen daar zeker ook nog stappen in maken”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias, die in grote getale aanwezig waren op Sportpark ’t Asterloo. De volgende bekerwedstrijd is dinsdag 23 augustus a.s., uit tegen WVV ’34 (Hengevelde). Aftrap om 20:00 uur op Sportpark ’t Rupertserve.

Scroll naar boven