FC Trias 1 wint van WVV ’34

FC Trias 1 heeft afgelopen dinsdag zijn 2e bekerwedstrijd gespeeld, uit tegen WVV ’34. Trias had in Hengevelde nog nooit gewonnen, maar boekte nu een verdiende 1-2 overwinning.

Trias dicteerde vanaf de aftrap het spel en WVV ’34 liet zich inzakken. Toch was het WVV ’34 dat al in de 2e minuut op voorsprong kwam, na een verkeerde keuze in de Trias-defensie. Dit was de eerste keer in de voorbereiding dat Trias op achterstand kwam. Trias hield hierna gewoon vast aan zijn eigen spel en bleef de dominante ploeg. Tegen het einde van de 1e helft werd Trias hiervoor beloond. Uit een prima actie van Joost Piek, die zichzelf goed vrij speelde, kwam de bal bij Cornelis Hofman, die een voorzet op maat afleverde, waaruit Richard Kok tegendraads de 1-1 kon inkoppen. Dat was ook de ruststand.

Na rust kwam WVV ’34 nog meer onder druk te staan. Trias had de wedstrijd direct al kunnen beslissen met twee opgelegde kansen, maar die werden helaas niet verzilverd. In de 67e minuut was het Cornelis Hofman die met een prachtige vrije trap de 1-2 maakte. De rest van de 2e helft steeds hetzelfde spelbeeld. WVV ’34 perste er op het laatst nog een slotoffensief uit, maar Trias bleef eenvoudig overeind. Eindstand: 1-2.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “Er waren vanavond een aantal leermomenten in verdedigend opzicht. Aan het begin van de 2e helft hadden we de kansen direct moeten afmaken, zodat je de wedstrijd rustiger kunt uitspelen. Maar het is goed om te zien dat de ploeg veerkracht heeft getoond. We hebben veel goede dingen gezien in het verlengde van de vorige wedstrijden. Ik zit deze groep dan ook -samen met mijn assistenten Ronald Ubbink en Marco Vredenberg- met heel veel plezier te coachen!”.

Er waren ook dit keer weer veel supporters met FC Trias meegereisd, waarvoor dank.

De laatste bekerwedstrijd is dinsdag 30 augustus a.s., thuis tegen FC Winterswijk (zaterdag). Aftrap om 20:00 uur op ‘t Huitinkveld. Dit is de laatste wedstrijd uit de voorbereiding. Op zondag 4 september a.s. start de competitie met een thuiswedstrijd tegen VDZ.

Scroll naar boven