Belangrijke punten voor het 3e

Zondag ging het 3e op bezoek tegen Doetinchem 2, dat in de thuiswedstrijd nog de punten had gestolen. Wetende dat concurrent VIOS tegen de nummer laatst speelde, wist Trias dat een overwinning broodnodig was. Het moest het daarbij wel doen met een uitgedunde selectie. Stefan is de rest van het seizoen uitgeschakeld, Bram en Bjorn waren nog niet fit, Niek moest met het 2e mee en Sander bleef thuis vanwege zijn pasgeboren zoon Rens. Victor Hoitink (4e) en Mike Oonk (A2) waren bereid gevonden om in te vallen (beiden bedankt) en dus kon er met 14 fitte spelers worden afgereisd naar Doetinchem.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleek de tegenstander ook verre van compleet te zijn. Beiden hadden dus een aantal afwezigen, maar Doetinchem leek hier toch meer last van te hebben dan Trias. Trias was duidelijk de betere ploeg wat deels te wijten was aan het niet meelopen in het verdedigende werk van Doetinchem, waardoor het 3e heel veel ruimte kreeg. Na 10 minuten leek Trias dan ook terecht op voorsprong te komen. Frank th. werd aan de linker kant diep gestuurd, waarna hij de bal hoog voorzette richting Gijs en Jesse, waarna Gijs de bal prachtig binnenkopte. De scheids keurde het doelpunt echter af, omdat Jesse een overtreding had begaan op een verdediger. Hierna kreeg het 3e een aantal aardige mogelijkheden. Zo gaf Frank th. vanaf rand 16 een boogballetje op Jesse, die de bal op een meter of 5 van het doel net niet genoeg kracht kon meegeven om de doelman te verslaan. Kort daarna gaf Jeroen op 25 meter van het doel de bal op diezelfde diepgaande Frank die de bal net achter zich kreeg, waardoor die niet kon doorlopen. Toch had hij op randje van de 16 nog de hoeken voor het uitkiezen, maar kwam tot een slap schot op de keeper. Hierna deed de tegenstander een paar positiewisselingen, waardoor het 3e het wat lastiger gemaakt werd. Toch had Trias hierna nog diverse mogelijkheden om kansrijke aanvallen op te zetten, maar was het dan te onnauwkeurig of te gehaast. Doetinchem had vrijwel niets in te brengen en zodoende werd er ook met 0-0 gerust.

In de rust werd aangegeven dat er zeeën van ruimte lag om rustig te voetballen en dat we minder snel de lange bal moesten spelen. Als we zouden scoren zou de wedstrijd beslist zijn.

De 2e helft ging een stuk moeizamer dan de 1e. Trias creëerde het 1e deel geen kansen meer en nu kwam Doetinchem wel een aantal keer dreigend uit. Na een kwartier spelen was het zelfs Doetinchem dat scoorde. Een vrije trap kwam in de rebound, waarna de bal naar voren werd gespeeld en een Doetinchem-speler de bal binnentikte. Kay vlagde echter af voor buitenspel. Een paar minuten later was het weer raak voor Doetinchem, maar wederom vlagde Kay af voor buitenspel. Beide gevallen leken wel op buitenspel, maar waren wel op het randje en discutabel. Een aantal gaf achteraf bij 1 van de 2 te twijfelen. Hoe dan ook, de scheids beoordeelde ook buitenspel en het 3e was gewaarschuwd. Na een minuut of 65 werd Thorben over rechts diep gestuurd. Thorben liep tot de achterlijn in de 16 en gaf vervolgens laag voor, waarna Gijs de verdediger te snel af was en de bal in de hoek plaatste (0-1). Niet lang daarna kreeg Frank th. de bal in de kluts mee en ging zo richting doel. Hij kon nog doorlopen, maar koos ervoor af te geven op de vrijstaande Thorben, maar gaf de bal zo hoog dat Thorben er niets meer mee kon. Een zeer kansrijke aanval ging verloren, maar dit bleek geen grote consequenties te hebben, want kort daarna speelde Jeroen, op een meter of 30 van het doel, op Thorben die de bal subtiel meegaf aan Jeroen. Jeroen ging richting doel en was niet zelfzuchtig en legde af op Gijs die zijn 2e maakte (0-2). Hierna leek Doetinchem het wel te geloven en kreeg Trias diverse uitbraken. Bij een van de aanvallen sneed Harm van de linkerkant naar binnen, waarna de bal via Jeroen en Thorben weer bij Gijs terecht kwam die de bal van rand van de 16 hard in de hoeken schoot (0-3). Een hattrick van Gijs binnen 10 tot 15 minuten. Hierna kwamen er nog wel een paar mogelijkheden, waarvan nog één hele grote. Harm brak door over links en kon voorgeven, maar besloot zelf af te werken en schoot hard op de paal, waarna de bal voor de voeten kwam van Thorben die in een alles of niet poging over schoot. Gescoord werd er echter niet meer, waarna het 3e met een ruime 0-3 zege naar huis ging.

De 2e helft was eigenlijk minder dan de 1e, maar als je 3x scoort! Achterin stond het wederom goed, waardoor het 3e voor de 2x op rij de 0 houdt. De laatste 3 wedstrijden staan er belangrijke duels op het programma tegen directe concurrenten in de strijd tegen degradatie, maar misschien kunnen er volgende week al punten worden gesprokkeld thuis tegen AZC 2.

Scroll naar boven