Trias 4 schrijft 3 zwaarbevochten punten bij

Vanmorgen mocht Trias 4 afreizen richting Beltrum om daar tegen Vios 3 aan te treden. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen was al gebleken, dat dit een taaie tegenstander was, waar men het traditiegetrouw lastig tegen heeft. TD Kruukke maande zijn ploeg dan ook, veel energie en concentratie in deze partij te leggen, om ook in Beltrum de volle buit op te kunnen halen.

Op het prettig bespeelbare, iets natgeregende kunstgrasveld begon Trias scherp aan de wedstrijd en pakte vanaf het begin het heft in handen. Men speelde goed georganiseerd en op alle fronten werden de duels gewonnen. Vanuit overwegend balbezit kon men bouwen aan enkele goede aanvallen.
Na een kwartier spelen werd Gijs V. bij een versnelling over links, binnen het strafschopgebied gevloerd. De goed leidende scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Als Vincent Janssen in Oranje, dook Gijs op de bal om de penalty op te eisen. Zijn wreeftrap verdween vervolgens hoog over, ver het weide coulisselandschap van Beltrum in.
Kort daarna werd Gijs V. bij een passeeractie binnen het strafschopgebied wederom onderuit gehaald. Ook nu was er geen twijfel bij de onpartijdige en de bal lag weer op de stip. Nu werd Maarten de kans gelaten, echter ook deze miste jammerlijk vanaf elf meter. De jonge keeper pareerde het schot goed, echter kon hierbij niet voorkomen, dat Maarten de rebound hard in de touwen kon schieten; een terecht 0 – 1.
Na de openingstreffer ging het spel gelijk op en waren er over-en-weer enkele kansen. Maar in plaats van een tweede treffer van Trias, was het de thuisploeg die al snel langszij kwam. Trias leek weer te veel achteruit te lopen en gaf Vios de mogelijkheid terug in de wedstrijd te komen. Via een aanval over links werd de bal voorgezet en via een goede combinatie kon de rechtsbuiten de bal binnenschieten.
Voor Trias 4 gelijk weer het teken, om aan te zetten en weer het initiatief te pakken. Men ging weer scherper de duels aan en via goed veldspel, werd Vios weer teruggedrongen op de eigen helft.
Vlak voor rust zou Trias 4 wederom de voorsprong pakken. Door ver op de helft van Vios collectief druk te zetten, kwam men op de rand van de zestienmeter in balbezit. Niels speelde de bal in op Freddy en deze legde vervolgens de bal op de rand van de vijf meter terug op de meegelopen Vincent. Vincent bedacht zich geen moment en vuurde de bal met de wreef fraai diagonaal in het dak van de goal. Ook nu weer een terechte voorsprong voor de bezoekende ploeg.
Met een 1 – 2 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht. Hier uitte TD Kruuke zijn complimenten aan de ploeg, aangezien er hard werd gewerkt en bij vlagen goed werd gevoetbald. Om de tweede helft nog wat meer grip op de partij te krijgen, werd er gewisseld en werden er enkele omzettingen gedaan.

Na rust begon Trias gelijk weer scherp en via enkele hele grote kansen, was men gelijk dicht bij een grotere voorsprong. Achterin leek Trias 4 door de omzettingen nog zoekende naar de juiste organisatie en hier zou de thuisploeg gewillig gebruik van maken. Binnen tien minuten werd ook deze voorsprong weer teniet gedaan. Via een aanval over Links, kon de behendige centrale middenvelder opkomen. Door misverstanden in de verdediging, kon de midvoor vrij aangespeeld worden en deze mocht de bal in de draai tussen de verdedigende benen door, in de verre hoek schuiven.

Maar zoals al vaker dit seizoen, toonde Trias 4 zich mentaal uiterst weerbaar en ook nu ging men weer op zoek naar een voorsprong. Lange tijd leek het echter na enkele gemiste kansen aan weerszijden, uit te draaien op een remise. Totdat een kwartier voor tijd wederom Maarten, zijn titel als teamtopscoorder kracht bij zette. Een scherpe voorzet van Gijs V. vanaf rechts, werd door Maarten net buiten de zestienmeter met een fraaie volley, hard bij de eerste paal binnengeschoten. Met deze 2 – 3 op het bord, zou Trias 4 niets meer weg geven. Vios zette nog wel aan en probeerde tot een slotoffensief te komen, maar tot scoren zou men niet meer komen. Nog wel was er een goede voorzet , die vanaf tien meter geplaatst op doel werd gekopt. Maar keeper Niels wist de bal katachtig uit de hoek te ranselen en voorkwam daarmee erger.

In de slotminuten kende de wedstrijd toch nog een flinke sportieve smet, met name aan zijde van Vios Beltrum. Lars kon op snelheid over rechts vrij doorstomen op de helft van Vios. De jonge Beltrumse centrale verdediger sneed hem hierbij de pas af en de heren kwamen hard in botsing. De verdediger kwam hierbij verkeerd terecht en zou met, naar aller waarschijnlijkheid, een gebroken pols afgevoerd worden naar het ziekenhuis.
Uiteraard wensen wij de jonge voetballer beterschap en een voorspoedig herstel!

Uiteindelijk mag Trias 4 wederom drie punten bijschrijven aan het nu al uiterst tevredenstellende puntenaantal en weet men hiermee nog steeds de druk vol op de koploper te houden en volgt men op kleine achterstand.

Komende zondag ontvangt men ‘buurman’ FC Winterswijk 6 thuis op het vertrouwende ’t Huitinkveld. Als men dan wederom dezelfde inzet, concentratie en Kämpfergeist van de afgelopen weken toont, is er weer de mogelijkheid om tot een goed resultaat te komen.
Ook bij deze confrontatie hopen wij U weer langs de lijn te mogen begroeten.

Scroll naar boven