Benauwde zege Trias 1

Trias speelde vandaag een thuis wedstrijd tegen Gendringen. Een belangrijke pot voor de thuisclub. Eigenlijk was de conclusie gemakkelijk. Trias moest winnen wilde men aanhaken bij de brede middenmoot in de 3e klasse C. Verloor men dan kreeg Gendringen weer de aansluiting met Trias en moet men weer naar beneden kijken.

Gendringen is matig begonnen aan de competitie. Met 5 punten toog de jonge ploeg, gemiddelde leeftijd is 22 jaar, van trainer Frank Lukassen naar Winterswijk. Maar Trias begon prima aan de wedstrijd. Binnen 5 min stond Trias al met 1-0 voor. Bram , de laatste weken prima in vorm, leverde een afgemeten voorzet af en de goed meegelopen Tom liet het scorebord veranderen. Na deze goal gebeurde er iets bij Trias dat niet te verklaren is. Men liet het initiatief aan Gendringen. Daar waar men meer druk op de achterhoede had moeten geven, liet de thuisclub zich naar achteren dringen. Vooral op het middenveld had men het lastig met de vele positie wisselingen. Daardoor kreeg Gendringen ook kansen. De verdiende 1-1 kon niet uitblijven. Na een aanval over links werd de bal terug gelegd op 20 meter van de goal. Met een prima gedrukte bal werd Mathijs volledig kansloos gelaten. Trias kreeg ook nog wel enkele kleine kansjes maar vooral Thomas was vanmiddag wat ongelukkig in de afwerking. Toch ging Trias rusten met een voorsprong. Wederom een goal van Tom. Hij nam de bal op de borst aan en vanuit de draai volleerde hij de bal in de verre hoek. Of de 2-1 op dat moment verdiend was, moet iedereen voor zichzelf maar bepalen, maar lekker was het wel.

In de rust werden de puntjes op de i gezet door trainer Quardighi. Op het middenveld werden koppeltjes gevormd, waardoor men verantwoordelijk was voor haar eigen man. Dit pakte goed uit. Trias stond in de 2e helft beter. Ook Trias heeft ook een jonge ploeg. Ook hier is de gemiddelde leeftijd 22 jaar en dan is het lekker dat de staf in de rust het wat anders neer kan zetten. Gendringen kreeg in de 2e helft geen enkele kans meer en Trias had de wedstrijd op slot moeten door de 3-1 te maken. Maar de kansen die men kreeg konden niet verzilverd worden. Een benauwde zege, maar wel verdiend. Trias staat nu op plaats 6. Het gaatje is geslagen met de onderste plekken. Komende zondag gaat men uit naar de nummer 2 Masv. Aanvang 14.30 uur. Wil men weg blijven uit de onderste regionen dan zal er een resultaat gehaald moeten worden. Word er een resultaat gehaald dan kan men nog weer stijgen om vaster in het linkerrijtje te komen.

Vandaag waren Nova de Vries en Nisa Stajanovic als pupillen van de week aanwezig. De balsponsoren, Sloetjes, Meerdink mechanisatie en de Prijshamer worden bedankt voor de ballen waar vandaag de 3 punten mee behaald werden.

Ook RTV Slingeland was ook aanwezig en maakten de volgende reportage:

Scroll naar boven