Bertus Oonk gehuldigd voor zijn 75 jarige jubileum

Onlangs is een afvaardiging van ons bestuur (Hans de Roos & Bart Berenschot) langs geweest bij Bertus Oonk om hem te huldigen voor zijn 75 jarige jubileum van FC Trias. In aanwezigheid van zijn medebewoners en begeleiders (waaronder Raymond Ubbink) van groepswoning 6 op de Pronsweide werd hij in het zonnetje gezet.

De op 23 november 1932 geboren Bertus Oonk ging na de oorlog (1 augustus 1947) voetballen bij Spcl. Kotten. Hij had talent, vaak links of rechtsback en kwam o.a. uit voor het 1ste en 2e elftal waarbij ook regelmatig samenspeelde met zijn broer. Ook werden daarbij diverse kampioenschappen behaald. Na zijn actieve voetbalcarriere was hij bijna altijd aanwezig (vaak samen met Gerrit Vering) bij wedstrijden van het eerst elftal eerst van Spcl. Kotten en daarna ook van FC Trias. Daarbij werd ook volop genoten van de “3e helft”.

Bij een huldiging horen natuurlijk mooie woorden (klik hier om ze na te lezen) die door onze voorzitter werden uitgesproken. Daarbij kreeg hij, als herinnering, een tweetal kampioensfoto’s (seizoenen 1960/1961 en 1964/1965) overhandigd. Daarna werd er samen met de huisgenoten van de meegebrachte FC Trias taart genoten.

Bertus was, ondanks dat hij niet veel zei, zichtbaar onder de indruk. Wel hebben wij vernomen dat hij, toen hij weer rustig alleen was, de foto’s nog weer eens had bekeken, was gaan glimlachen en met veel voldoening “Mooi!” had geroepen.

De jubilaris zal het bijzonder op prijs stellen als hij, bijvoorbeeld met een kaart, wordt gefeliciteerd met zijn 75-jarige jubileum.
Adres: Bertus Oonk
p/a Verpleeghuis Pronsweide – Woning ZES
Morgenzonweg 29
7101 BH Winterswijk

Grote dank gaat uit naar Raymond Ubbink en de andere verzorgers van woning 6 van verpleeghuis de Pronsweide, niet alleen voor hun gastvrijheid maar in het bijzonder voor hun passie voor de zorgverlening!

Scroll naar boven