Breaking: FC Trias Vrouwen zeggen de zondag vaarwel

De kogel is door de kerk, met ingang van aankomend seizoen 2021-2022 zullen de FC Trias vrouwen na 51 jaar het zondagvoetbal vaarwel zeggen en de overstap gaan maken naar het zaterdagvoetbal. De afgelopen periode is de Vrouwencommissie (VC) druk in de weer geweest om de signalen die vanuit onze jeugd komen, verder te onderzoeken en richting te geven. Het blijkt nu eenmaal dat de huidige jeugd in het algemeen de zaterdag boven de zondag verkiest als dag om te gaan voetballen. We zien deze tendens bij de jongens al reeds een aantal jaren, nu is er ook vanuit de meidenafdeling een grote groep die graag op zaterdag zou willen blijven voetballen.

Met deze informatie in het achterhoofd is de VC begonnen met een verdere inventarisatie in hoeverre het zaterdagvoetbal nu eigenlijk bij onze seniorenteams leeft. De meerderheid stond open voor zaterdagvoetbal, dus is de VC aan de slag gegaan om de voors en tegens tegen elkaar af te wegen om een toekomstbestendige beslissing te nemen. De uitkomst is dan ook geworden om het zondagvoetbal vaarwel te gaan zeggen en met ingang van het komende seizoen in het geheel over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

De afgelopen paar weken zijn er intensieve gesprekken geweest met de MO19 en de beide seniorenteams. In deze gesprekken is de gedachte achter deze stap aan hen uitgelegd, namelijk een stap voor de toekomst, met als doel een gezonde seniorenafdeling voor de toekomst. Dit kan alleen met behulp van doorstroming vanuit de jeugd. Door de wens van de jeugd om op zaterdag te willen blijven voetballen op te pakken, is deze doorstroming gegarandeerd. Het zou mooi zijn dat iedereen het komend seizoen deze stap met ons mee gaat maken en ervaart dat voetbal en gezelligheid niet aan een dag verbonden is. Natuurlijk is er ook altijd nog de mogelijkheid om over te stappen naar onze teams, VR18+ en VR25+ op de vrijdag, als de zaterdag een probleem vormt.

Als laatste willen wij tegen de meiden die de afgelopen jaren zijn gestopt of overgestapt zijn naar een andere vereniging met als reden dat we niet op zaterdag voetballen, zeggen: pak je schoenen weer uit de kast en meld je aan of schrijf je weer over. Er komt weer een prachtig nieuw seizoen aan, met hopelijk weer een normale competitie en natuurlijk veel gezelligheid op de zaterdag op ons prachtige complex.

Scroll naar boven