Degelijke overwinning van het 3e

Zondag nam FC Trias 3 het thuis op tegen het 3e team van VIOS Beltrum. Twee weken geleden werd hier, op een stormachtige zondagochtend, nog met maar liefst 1-9 van gewonnen. Het 2e was deze week vrij en dus verdedigde Hugo het doel (bedankt hiervoor) en konden enkele spelers die de laatste weken wat minder hadden gespeeld wat wedstrijdritme opdoen bij 3 (Loic, Ewoud, Maik). Voor Bram was dit ook de bedoeling, maar dan moet je natuurlijk wel op tijd komen! Ondanks de afwezigheid van Sander (geblesseerd) en Thorben had het 3e daarom weer voldoende spelers tot haar beschikking. De leiding had uit de uitwedstrijd blijkbaar veel vertrouwen opgedaan (of was men toch ontevreden?) en liet topscorer Gijs en de ervaren krachten, Frank de Vries en Niels, met het 4e mee doen.

Waar beide teams twee weken geleden nog moesten zien om te gaan met de hevige wind, trotseerden ze deze week de kou. De kou had echter geen grote invloed op het spel, want het kunstgrasveld was prima bespeelbaar. Trias 3 kwam net als de laatste weken weer prima uit de startblokken, deelde een paar speldenprikjes uit en kwam na een minuut of 10 op voorsprong. Aan de linkerkant brak Trias door, waarna er naar binnen werd gesneden, de VIOS-verdedigers moesten daardoor uitstappen. Uiteindelijk kwam de bal, middels een zacht tikje, terecht bij de vrijstaande Jesper. Deze zag, van een meter of 20 van het doel, dat de keeper verkeerd stond gepositioneerd en plaatste de bal in de verre hoek (1-0). Een mooi doelpunt wat de opmars zou moeten betekenen voor wederom een grote uitslag, maar het scheelde niet veel of VIOS kwam op gelijke hoogte. De linksbuiten van VIOS werd diep gestuurd en werd afgevlagd, vanwege buitenspel. De verdedigers stopten al met lopen, maar de VIOS-speler mocht verrassend genoeg doorgaan. Hij speelde Hugo voorbij en diende de bal alleen nog binnen te tikken. Hij liep echter horizontaal richting doel en bleek teveel last te hebben van de G-krachten en viel bij het draaien van richting en schampte de bal die slechts enkele centimeters verplaatste. Rick was er vervolgens als de kippen bij en werkte de bal weg. Trias kwam dus goed weg. Niet lang daarna kreeg het een vrije trap aan de rechterzijde van het veld. Harm krulde deze bal richting de 1e paal, waar Maik op de goede positie stond en de bal in de korte hoek kopte (2-0). Een geruststellende voorsprong zou je zeggen, maar Trias werd daarna gewaarschuwd om scherp te blijven. VIOS brak door aan de linkerkant, omdat het even niet goed georganiseerd stond, waarna een voorzet terecht kwam bij de grote aanvaller. Deze kopte de bal prima, maar gelukkig kon Hugo middels een goede reflex nog net redden. Na een half uur spelen leek de wedstrijd definitief beslist te worden. Ewoud hield de bal, links buiten de 16, een paar keer hoog en schoot de die vervolgens in de korte hoek, net langs de paal, in het doel (3-0). 3 Mooie goals in een half uur. Hierna bleef Trias nog wel de betere en kreeg het enkele kansen. De grootste kans was nog voor Harm die op meter op 5 van het doel overschoot, al moet gezegd worden dat het een zeer laste bal was, die door de lastige stuit perfect geraakt zou moeten worden. Ook kreeg het nog een paar vrije trappen op rand van de 16, maar gescoord werd er niet meer.

De 2e helft bracht, waarschijnlijk mede vanwege de tussenstand, weinig spektakel. Trias bleef wel de betere ploeg en kreeg ook enkele mogelijkheden om te scoren. De grootste kans was vlak na rust voor Jesse die een perfecte voorzet vanaf rechts net naast kopte. Ook had Mike eenmaal nog 1 op 1 kunnen komen, maar probeerde vroegtijdig ter vergeefs de bal over de doelman te plaatsen. Na een uur spelen werd er alsnog gescoord. Vanaf rechts werd Jesse ingespeeld in de 16, die de bal perfect aflegde op Mike die beheerst afrondde (4-0). Hierna strandde enkele aanvallen van Trias in de buurt van de 16,. Zo’n 10 minuten voor tijd had het 3e nog wel kunnen scoren. Jeroen veroverde de bal op een meter of 25 van het doel van een VIOS-verdediger en ging alleen richting het doel. Jeroen had de tijd en de hoeken voor het uitzoeken, maar gaf de doelman nog kans de bal met de voeten tot corner te verwerken. Gescoord werd er echter niet meer.

Een degelijke overwinning van het 3e. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen KSH 2.

Scroll naar boven