Dramatische nederlaag FC Trias 1

FC Trias 1 heeft zondagmiddag een dramatische nederlaag geleden bij Sportclub Groessen. In een onvoorstelbaar duel stond FC Trias vlak voor rust met 1-4 voor, maar trok Groessen uiteindelijk met 6-5 (!) aan het langste eind. FC Trias staat hierdoor op een voorlaatste plaats in 3C en zit momenteel duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Het eerste half uur een behoorlijk spelend FC Trias. Dit leidde tot een comfortabele 0-3 voorsprong. Doelpunten van Bram te Bogt (0-1, 15e min), Cornelis Hofman (0-2, 28e min) en Jurrian Veldhuizen (0-3, 34e min). Hierna viel vervolgens vrij snel de 1-3, maar het was Cornelis Hofman die de marge voor FC Trias weer op vier bracht (1-4). Dit leek ook de ruststand te gaan worden, ware het niet dat Groessen in de 45e minuut nog de 2-4 maakte.

De tweede helft collectief een zeer slecht spelend FC Trias. Er werd geen enkele kans meer gecreëerd. Groessen ging veelvuldig de lange bal hanteren, waar FC Trias het moeilijk mee kreeg. Tussen de 62e en 88e minuut scoorde Groessen maar liefst vier keer (6-4). In de 90e minuut deed Richard Kok nog iets terug voor FC Trias (6-5), maar dat was helaas alleen voor de statistieken. Eindstand: 6-5.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “Dit is opnieuw uitermate teleurstellend. De 2-4 van Groessen, kort voor rust, was voor ons de bottleneck. Zij kregen hierdoor in de tweede helft vleugels, wij zakten zelf op alle fronten door het ijs. Wij hebben in de 2e helft niet één kans meer gehad. Er moet iets veranderen aan ons systeem en onze strijdwijze, want als je vijf keer scoort, moet dat normaal gesproken voldoende zijn voor de overwinning”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias.

Dinsdag 27 september a.s. speelt FC Trias 1 de eerste wedstrijd voor de Achterhoek Cup, uit tegen DZSV. Aftrap om 20:15 uur op Sportpark ’t Welink in Dinxperlo.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 2 oktober a.s. thuis tegen Gendringen, dat vandaag 1-3 verloor van Grol. Aftrap om 14:00 uur op ‘t Huitinkveld.

Scroll naar boven