Edwin Koldeweij speelt zijn 1.000ste wedstrijd

Zondagmorgen 5 mei, om 09:15 wordt op hoofdveld op ‘t Huitinkveld het startsignaal gegeven voor FC Trias 5 – SVBV 3. Lijkt een gewone wedstrijd tussen de nummer 7 en 8 uit de 7e Klasse. Maar niets is minder waar, want in de basisopstelling staat ook Edwin Koldeweij, die aan zijn 1.000ste wedstrijd begint. Dat kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Edwin leerde voetballen aan de Kobstederstraat. Samen met zijn buurjongens vormde hij een gemêleerd gezelschap van kinderen van ouders met een Boys, Vosseveld, WVC en ook Fortuna achtergrond. Daar voetbalde de inmiddels 60-jarige al o.a. met Nico Schutte en Andre te Bogt die later zijn medespelers werden van het eerste van Fortuna. Hij was weliswaar multifunctioneel inzetbaar maar het liefst rechts in de voorhoede, waar hij als snelle speler graag diep werd aangespeeld.

Na de fusie heeft hij jarenlang met vele leeftijdsgenoten gespeeld in ons vijfde. Met een aantal echte liefhebbers om zich heen, de snelheid wat minder, maar de balbehandeling zeker niet, werden nog diverse kampioenschappen behaald. Na de wedstrijd tegen SVBV waren er voor Edwin van buurjongen, oud medespeler en VTC-lid Andre te Bogt lovende woorden voor z’n mooie mijlpaal. Het bijpassende shirt droeg hij met trots maar kon hij helaas deze keer het verschil niet maken want er werd met 1-3 verloren. In zijn slotwoorden keek Edwin terug op fantastische voetbaljaren en dankte daarvoor zijn medespelers zonder wie dit niet mogelijk was geweest. Uiteraard werd er onder genot van een drankje nog uitvoerig nagepraat over het jubileum van Edwin.

Delen:

Scroll naar boven