Eerste competitiewinst JO15-2G

Vandaag moesten de spelers van JO15-2G thuis aantreden tegen Ulftse Boys JO15-1.

Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Piet Arets, oud keeperstrainer van Trias.

JO15-2G was ingedeeld op het hoofdveld, dus dat gaf extra motivatie bij de spelers.
Al na 2 minuten kreeg Trias een vrije trap rechts van het 16-meter gebied. Max produceerde een prachtige indraaiende bal, die de keeper van Ulftse Boys nét, voordat Thom kon koppen, uit de lucht plukte.
In de minuten daarna tastten de teams elkaar een beetje af. Na 8 minuten verloor Trias de bal op het middenveld en kwam Ulftse Boys bij de Trias goal. Gelukkig kon Fleur redden, zodat de 0 op het scorebord bleef staan.
Weer een vijftal minuten later kreeg Trias een corner. Max produceerde wederom een indraaiende bal, maar de keeper stompte weg. Daarop kon Ulftse Boys via hun sterke linksbuiten uitbreken.
Dit patroon zette zich voort gedurende de eerste helft.
Tot……. de 36ste minuut.
Ruben kreeg de bal en passte naar Moataz. Via Thom kwam de bal bij Max, die met een prachtige boogbal over de keeper van Ulftse Boys schoot. Zo werd het op slag van rust 1-0.
In de rust werd gewisseld en in de tweede helft kwamen Milan, Joost V, Joost ten D en Ryan in het veld. De linksbuiten van Ulftse Boys, die in de eerste helft door Mart in toom werd gehouden, stond nu als spits bij Jelmer.
De tweede helft begon met een sterk aanvallend Ulftse Boys. Helaas voor hen, maar gelukkig voor ons, bleef de Trias goal leeg. Na 10 minuten stopte Fleur een afstandschot van Ulftse Boys en kon Trias direct de aanval overnemen met Ruben, Milan en Max. Helaas voor Trias stopte de keeper van Ulfts Boys het schot. Zo bleef het spel heen en weer gaan.
Halverwege de tweede helft kreeg Trias een ingooi. Milan gooide de bal naar Thom. Hij rende het 16-meter gebied in, liep richting achterlijn, passeerde de keeper en verdediger en scoorde 2-0.
Bij Ulftse Boys hielden ze de moed erin, ze plaatsten de ene naar de andere aanval. Onze keeper was echter voor de duvel niet bang. Ze kwam uit en keerde een schotenregen van Ulfts Boys.
Na 23 minuten kende de scheidsrechter een penalty toe aan Ulftse Boys. Het werd 2-1.
Ulftse Boys was al een aantal keren gevaarlijk voor de Trias goal gekomen, dus het zouden nog een aantal spannende minuten worden.
Door het grote aantal blessurebehandelingen, voornamelijk bij Ulftse Boys, telde de scheids 4 à 5 minuten blessuretijd bij op de normale speeltijd. Dit had echter geen gevolgen, waardoor de eerste competitiewinst een feit was.
ALLE spelers hebben keihard gewerkt en dat heeft zeker bijgedragen tot deze winst.

Volgende week zaterdag speelt FC Trias JO15-2G om 11:15 uur in Aalten tegen AZSV.

Scroll naar boven