Eerste punten verlies FC Trias 1

Op het troosteloze Huitinkveld, supporters waren niet toegestaan, speelde FC Trias vandaag tegen PAX uit Hengelo (GLD). PAX is geen hoogvlieger in deze klasse maar we moeten eerlijk bekennen dat FC Trias niet haar beste wedstrijd van het seizoen speelde en PAX verdiend een punt mee naar huis nam. Dat het uiteindelijk 1-1 werd had men te danken aan haar werklust en Jorrit Bemers. Daarover later meer.

FC Trias was de eerste minuten bovenliggend. Men zette PAX vast op haar eigen helft In de 10e min leidde dit tot een kans voor Cornelis maar hij werd te ver naar buiten gedrukt en zijn bal werd een prooi voor de keeper van PAX. Daarna lukte het PAX om er steeds beter onderuit te voetballen. En PAX kreeg haar beste en eerste kans was in de 25e min. Maar club topscorer Wolsheumer had, gelukkig voor FC Trias niet zijn beste dag. Hij miste vandaag een kans of vier.ook in de 33e min miste hij 1-1 op Mathijs. FC Trias kreeg via de ingevallen Melvin W nog een goede kans op een kopbal uit een corner maar ook in de scrimmage viel de 1-0 niet. Die had wel moeten vallen vlak voor rust. Roman schatte een goede loop actie van Cornelis prima in alleen had Cornelis moeten scoren. Derhalve gingen beide ploegen met 0-0 de rust in waar het misschien ook 2-2 had kunnen staan.

De eerste kans na de thee was voor FC Trias. Na een kopbal van Cornelis kwam Jorrit een teen lengte tekort om de bal over de doellijn te drukken. In de 53e min kwam FC Trias op een 1-0 voorsprong. Echter de matige grensrechter van PAX hielp zijn ploeg door volledig belachelijk te vlaggen. Uw verslaggever stond precies op zijn lijn maar de scheidsrechter ging met zijn hulp mee en keurde de goal af. En daarna kwam FC Trias voor de eerste x dit seizoen op achterstand. Uit een voorzet na een cornerbal was het Joost Horstink die ongehinderd kon inkoppen en Mathijs voor de 3e x dit seizoen liet vissen.

Hoe ging FC Trias met deze verrassende achterstand om? FC Trias ging direct met laatste man Melvin W in de spits spelen. Daardoor gaf FC Trias ruimtes weg achterin maar zoals geschreven liet Wolsheumer de mooiste kansen liggen om FC Trias de definitieve genade klap te geven. Maar anders was daar Mathijs die ook vandaag weer liet zien dat hij de beste keeper is in de 3e klasse B.

FC Trias bleef de laatste minuten de ballen er maar in pompen in de hoop dat 1 bal goed zou vallen. En die viel. En hoe! Een voorzet van Nick H werd weggewerkt door PAX maar niet ver genoeg. De inlopende Jorrit bedacht zich geen moment. Vanaf rand 16 nam hij de bal in een keer op zijn slof. De bal was zo perfect genomen dat deze precies in de kruising paste: 1-1.

De goal kwam precies op het goede moment en FC Trias pakte vanmiddag toch nog een punt. Als je de slechtste wedstrijd van het seizoen speelt en toch een punt pakt dan is dat een compliment waard.

En hoe nu verder? Zoals het nu uit ziet mag er door de week (sportaccomodaties moeten gesloten zijn van 17:00 – 05:00) niet worden getraind maar wel worden gevoetbald op zondag. Je kunt zien dat Mark en Hugo nooit op niveau hebben gesport. anders neem je niet van deze absurde maatregelen. Maar we moeten afwachten of er komende week nog iets gaat veranderen. Zo niet dan lijkt het er op dat FC Trias als Herbstmeister de winterstop in gaat.

Toeschouwers mogen helaas niet aanwezig zijn bij voetbalwedstrijden. Je hoeft echter geen doelpunt te missen, want alle wedstrijden op ons hoofdveld kun je live volgen op https://www.usportfor.com/club-tv/fc-trias/ Zo ben als fanatieke fan er toch bij en kun je, zoals tegen PAX, zelfs een gelijkspel vieren!

 

 

RTV Slingeland mochten wel beelden vastleggen en zij maakten daarvan de volgende reportage:

Scroll naar boven