Paramedisch nieuws

Heb je een blessure?
Als je een blessure hebt opgelopen is dat vervelend en wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen om weer aan te kunnen sluiten bij je team. Daarnaast wil je, in het belang van jezelf en voor je team, weer op eigen niveau terugkeren. Als vereniging hebben wij gekeken naar mogelijkheden om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen.

Om dit te realiseren hebben we bij FC Trias de Paramedische commissie opgericht. Dit is een commissie die bestaat uit meerdere specialisten namelijk: (sport)fysiotherapeuten (van Fysio Jolien te Brake), sportpodo-therapeut (van Arvadez) en hersteltrainers (van FC Trias). Om hier gebruik van te kunnen maken is er elke dinsdagavond van 18.30 tot 21.00 uur bij FC Trias en op donderdag van 15.00 tot 15.30 uur bij Fysio Jolien te Brake de mogelijkheid om langs te gaan bij het inloopspreekuur van de (sport)fysiotherapeut. Op elke eerste donderdag van de maand van 16.00 tot 18.20 uur bij FC Trias kan je langs gaan bij het inloopspreekuur van de sportpodotherapeut.

Fysiotherapeut
Tijdens de intake of inloopspreekuur kijkt de (sport)fysiotherapeut naar je blessure. Op basis van fysiotherapeutisch onderzoek geven ze je inzicht in je klachten en geven zij aan welke stappen je moet ondernemen om klachtenvrij terug te keren op het voetbalveld. Dit kunnen diverse stappen zijn: bij een ernstige blessures kan je doorverwezen worden voor een (sport)fysiotherapeutisch behandeltraject, bij milde blessures kan je doorverwezen worden naar de hersteltrainers en bij lichte blessures krijg je tips, adviezen en oefeningen mee om zelfstandig aan de slag te gaan. Zo is er voor iedereen een passende manier om aan je herstel te werken.

Sportpodotherapeut
De sportpodotherapeut behandelt klachten aan het bewegingsapparaat welke voortvloeien uit bijvoorbeeld een verkeerde stand en/of functie van de voet. Dit kan invloed hebben op de totale bewegingsketen en kan klachten veroorzaken aan de enkels, scheenbenen, knieën heupen of rug. Ook zien wij bij de jongere sporters vaak groei gerelateerde klachten in bijvoorbeeld de hiel, die het sporten flink kunnen belemmeren.

Tijdens het inloopspreekuur brengen we de blessure in kaart en kunnen we je voorzien van advies, tips of oefeningen. Mocht een uitgebreider onderzoek noodzakelijk zijn dan zullen we in overleg een afspraak maken op de praktijk in Winterswijk.

Revalidatie en hersteltrainers
De revalidatie- en hersteltrainers (Francisca Klanderman en Rob Klein Langenhorst) hebben de kennis en de mogelijkheden om middels specifieke hersteltraining je terug te brengen naar een niveau waarop je weer verantwoord kunt sporten. Dit zal door specifieke training en verschillende test mogelijkheden tot een resultaat komen. Tijdens de herstelperiode is er een nauw contact tussen de (sport)fysiotherapeut en hersteltrainer over de progressie van de sporter. Aan het einde van de herstelfase weet je op alle fronten hoe je ervoor staat. De trainingen zullen gegeven worden op dinsdag en donderdag avond van 19.30 tot 21.00. De hersteltrainer zal na contact met de (sport)fysiotherapeut contact met je opnemen om je in te plannen in de juiste groep.

Maak gebruik van deze mogelijkheden.
Het voorkomt dat je onnodig lang aan de kant staat. Er is niets vervelender dan je sport niet te kunnen uitoefenen. Hoe maak ik een afspraak bij de (sport)fysiotherapeut en de sportpodotherapeut. Op deze site van vind je het tabblad Paramedisch. Hier vind je de kalender om je in te schrijven voor de spreekuren. Je kan dan een keus maken uit fysiotherapie en podotherapie.

Hoe kan ik herstel training krijgen?
Stap 1: Je meldt je bij het inloopspreekuur van de (sport)fysiotherapeut of bij de Fysio Jolien te Brake.
Stap 2: De (sport)fysiotherapeut zal in overleg met jou bespreken of je herstel- revalidatie training wilt volgen. Als dit zo is zal de (sport)fysiotherapeut jouw gegevens doorgeven aan de hersteltrainers.
Stap 3: De hersteltrainer zal contact met je opnemen. En afspreken op welk moment er plek is om de training te volgen. Dit zal op de dinsdag en donderdag plaats vinden tussen 19.30 en 21.00 uur. Welke tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de blessure.

Leden paramedische commissie:
Arjan van der Zande – Sportpodotherapeut
Niels van den Barg – Sportfysiotherapeut
Lennart Heinen – Fysiotherapeut
Francisca Klanderman – Revalidatie- en hersteltrainer
Rob Klein Langenhorst – Revalidatie- en hersteltrainer

Scroll naar boven