EHBO-vereniging geeft opleiding ‘Eerste hulp diploma’

In het najaar start de EHBO-vereniging Winterswijk weer met de opleiding ‘Eerste hulp diploma’. In maximaal tien lessen leren de cursisten de juiste eerste hulp te verlenen. Er zijn meerdere argumenten om een cursus te gaan volgen, zegt José Bos, coördinator van de lessen en opleidingen van de EHBO-vereniging Winterswijk. “De belangrijkste reden is dat je met EHBO-kennis een verschil kan maken. Sterker nog je kan er levens mee redden.”

EHBO-kennis kan heel nuttig zijn wanneer een gezinslid of iemand anders een ongeluk of hartstilstand heeft, maar ook noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat het een verplichting is bij evenementen of voor sommige beroepen, zoals gastouder of sport-instructeur. “Wanneer je de Eerste Hulpopleiding bij onze vereniging afrondt, krijg je het officieel erkende EHBO-diploma”, vertelt José, “Vijf keer per jaar is er een bijscholing.” Die bijscholing is nodig om de kennis en vaardigheden actueel te houden.

Argumenten
Men kan ervoor kiezen de opleiding te volgen omdat dat voor iemands beroep of werk vereist is. Maar men kan ook om praktische of maatschappelijke redenen de opleiding gaan volgen, bijvoorbeeld omdat men gezinsleden, familie of vrienden wil kunnen helpen als dat nodig is. Een ander argument is dat iemand er aan bij wil dragen dat de vereniging of een andere organisatie een evenement kan organiseren waar dorpsgenoten dan weer plezier aan kunnen beleven. Men kan de opleiding ook volgen omdat iemand het zelf leuk vindt om als EHBO-vrijwilliger mensen te helpen of op een evenement te assisteren dat de EHBO-er sowieso interessant vindt, zoals een voetbalwedstrijd, festivals of andere evenementen.

Praktische informatie
In de cursus worden de basisvaardigheden aan geleerd. Zo wordt er geleerd wat te doen als iemand in zijn vinger snijdt, lelijk valt tijdens een sportwedstrijd of als iemand onwel wordt. Ook is er aandacht voor reanimatie en de AED. De lessen worden gegeven op onze thuisbasis ‘t Huitinkveld. Als er voldoende deelnemers zijn, gaat de cursus in het najaar van start. Aanmelden kan bij de secretaris van de vereniging via ehboverenigingwinterswijk@gmail.com. Meer informatie is te vinden op de website van EHBO-vereniging Winterswijk: ehbowinterswijk.nl/ehbo-opleiding.

Scroll naar boven