Etten Jo 17 2 – Trias Jo17 4 (3-2), de laatste competitie wedstrijd.

Vanmiddag speelden de jongens van Trias Jo 17 4 hun laatste competitie wedstrijd. Met het oog op het volgend seizoen zijn er een aantal veranderingen aangebracht binnen de spelersgroep. Veron Slotboom staat als keeper in het doel van Trias en Niels Boterman staat als speler in het veld. Deze wedstrijd ging het om de punten en de uiteindelijke positie. Bij winst of gelijkspel zouden de jongens als vijfde eindigen.

De eerste minuten speelde Trias niet geconcentreerd, de thuisclub wist met goed combinatiespel en snelheid met de bal Trias te overklassen. Binnen 8 minuten stond het 2-0 voor de thuisclub. Olivier Bemers wist na een assist van Jesper Leemkuil de bal met een schijnbeweging de keeper te verassen en scoorde het eerste doelpunt voor Trias, stand 2-1. Ook Jesper Leemkuil was in goede doen, met een strak schot probeerde hij een doelpunt te maken, helaas wist de keeper van Etten de bal te pareren. Etten kreeg in de 22e minuut een strafschop door een lichte overtreding in de 16 meter. De tegenstander had tijdens de strafschop drie pogingen nodig om de bal achter Veron Slotboom te krijgen, stand 3-1. Het publiek verbaasde dat er niet werd ingegrepen door de jongens van Trias. Marcel Marki had in de 26e minuut ook een goed schot op het doel, helaas tikte Jord Abbink de bal iets aan waardoor de bal van richting veranderde en naast het doel ging. In deze fase van de wedstrijd was Trias zeker niet de onderliggende partij. Het spel van Trias was goed verzorgd en af en toe kansrijk. Keeper Veron Slotboom keepte/voetbalde goed mee en bracht de bal snel in het spel. Het meegereisde publiek zaten soms met angst en beven op de tribune zodra Veron ver uit zijn doel kwam. De tegenstander had geen vat op het keeperswerk van Veron, deze bleef koel en hield het overzicht.

In de pauze gaf Ronald aan vooral zo door te voetballen en dat de kansen vanzelf zouden komen. In de 4e minuut werd er door de tegenstander in de 16 meter een handsbal gemaakt, de goed fluitende scheidsrechter gaf hiervoor een terechte strafschop. Rafael Pareja wist met een hard schot de aansluittreffer te scoren, stand 3-2. Lars Roerdink wist met zijn snelheid langs de tegenstander te komen maar schoot helaas naast het doel. Jesper Leemkuil wist letterlijk de tegenstander op de hak te nemen, hij bracht zich zelf in stelling en schoot met een goed schot op het doel. Wederom wist de keeper het schot te keren. Tot aan het einde van de wedstrijd bleef het spannend maar helaas floot de scheidsrechter na 5 minuten blessuretijd de wedstrijd af en eindigde het in 3-2.

Handhaving van de vijfde positie was hierdoor niet meer mogelijk, uiteindelijk zijn de jongens van Trias Jo 17 4 als zesde geëindigd. Het doel voor de competitie om in de bovenste helft te eindigen is hierdoor wél gehaald. Heren van Trias bedankt voor het leuke voetbalspel van de afgelopen competitie. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer terug in de zelfde samenstelling. Namens de ouders bedank ik de trainers, coach, vlaggenist en begeleidster voor hun inzet.