FC Trias Vr1 sluit het seizoen goed af!

Fc Trias Vr1 – De Zweef Vr1

Zondag 26 mei speelde FC Trias Vr1 haar laatste competitiewedstrijd tegen de Zweef Vr 1. Dit was voor FC Trias zeker nog een belangrijke wedstrijd. Bij winst kon FC Trias namelijk haar welverdiende 5e plek handhaven of zelfs nog op een gedeeltelijke 4e plek komen samen met Varsseveld. Varsseveld moest dan wel hun eigen wedstrijd verliezen.

FC Trias begon sterk aan de 1e helft. Gelijk na de aftrap werd er goed druk gezet op de Zweef. De bal werd goed rond getikt en acties werden gecreëerd. Daarnaast werden veel duels gewonnen door FC Trias ondanks de fysiek sterke tegenstander. Na het veroveren van de bal werden de snelle buitenspelers aangespeeld. Dit zorgde in de 14e minuut tot het eerste doelpunt voor FC Trias. Joske kreeg de bal aan de linkerflank aangespeeld, via een een-tweetje kwam de bal bij Julia terecht die vervolgens goed voor het doel uitkwam en de bal vol vertrouwen in het doel schoot. 1-0 voor FC Trias! Een goed begin dus, maar de vrouwen waren er nog niet. De wedstrijd ging gelijk op en er werden harde duels uitgevochten. FC Trias heeft het dit seizoen vaak lastig gehad tegen fysieke tegenstanders zoals de Zweef. Vandaag vochten ze terug en deden ze niks onder voor de tegenstander. Voor de rust werd het zelfs nog 2-0 voor FC Trias. Joske die haar 2e assist van de middag gaf, speelde weer de bal precies op maat bij Julia in de voeten. Zij schoot ook haar 2e van de middag binnen en FC Trias ging rusten met een 2-0 voorsprong.

De 2e helft begon FC Trias wederom sterk. Gelijk in de 47e minuut beloonde FC Trias zichzelf met een doelpunt, 3-0. Lea veroverde de bal van de tegenstander en kon zo via de linkerflank met het linkerbeen de bal mooi binnenschieten. Het was een doelpunt waarbij iedereen even voor een 2e keer moest kijken of de bal er nou echt inzat. In de rust wees trainer Dennis Kitaman erop dat de ruimte achter de verdedigers van de Zweef nog meer benut kon worden. De meiden namen deze wijze woorden in de 2e helft mee, met als gevolg vele mooie acties en steekballen. Halverwege de 2e helft vocht de Zweef zich terug met als gevolg een schietkans vlak voor het doel. Door een prachtige redding van keepster Lot werd de bal uit het doel gehouden. De Zweef raakte meer en meer gefrustreerd, maar FC Trias liet zich niet gek maken en bleef haar eigen spel spelen. Via een actie van Joske kwam de bal wederom bij Julia terecht die de 4-0 binnenschoot. Joske met haar 3e assist en Julia met haar 3e doelpunt van de middag. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd werd samen met de supporters het seizoen afgesloten onder het genot van een drankje in de kantine. De competitie is nu definitief afgesloten, maar FC Trias VR1 is nog niet uit gevoetbald. Volgende week zal FC Trias deelnemen aan het Trias vrouwentoernooi bij eigen club. Als laatste zullen zij zaterdag 15 juni nog deelnemen aan een toernooi in Duitsland.

Scroll naar boven