FC Trias 1 laat kostbare punten liggen tegen GSV ’38

FC Trias 1 heeft ook de derde competitiewedstrijd niet weten te winnen. Het verloor thuis onnodig van GSV ’38. Uitslag 2-3.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Piet Arets. Om die reden is er door FC Trias ook met rouwbanden gespeeld.

In de 1e helft kwam FC Trias al na vier minuten op achterstand na matig verdedigen (0-1). Niet veel later was het verdediger Giovanni Bartelds die weer orde op zaken stelde en met een prima afstandsschot de 1-1 op het scorebord liet zetten. FC Trias was hierna –zoals eigenlijk de hele wedstrijd- veel sterker dan GSV ’38, het creëerde een handvol kansen, maar kwam voor rust niet meer tot scoren. Ruststand: 1-1.

Waar iedereen na de rust verwachtte dat FC Trias zou doordrukken, was het GSV ’38 dat een ongelukkig moment in de verdediging van FC Trias direct afstrafte (1-2). Hierdoor liep FC Trias opnieuw achter de feiten aan en ging het nog meer op de aanval spelen. Dit leverde verschillende kansen op. Toch duurde het tot ca. 10 minuten voor tijd voordat FC Trias de gelijkmaker kon forceren. Het was Cornelis Hofman die zelf de aanval opzette en na een één-tweetje met Richard Kok kon afronden (2-2). Hierna volgende een megaslotoffensief van FC Trias. Maar er zijn dan soms van die wetten in het voetbal dat de goal dan juist aan de andere kant valt. Zo ook vandaag. Onnodig balverlies van FC Trias leidde in blessuretijd een counter van GSV ’38 in, waaruit de winnende 2-3 werd gescoord.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “Dit is een hele zure nederlaag. Wij hadden een groot overwicht. Goed beschouwd was het eigenlijk éénrichtingsverkeer. Wat we onszelf vooral kunnen verwijten is dat we de kansen niet hebben afgemaakt. In de eindfase van de wedstrijd hadden we ook meer ballen in de “16” moeten spelen. Maar zeker ook complimenten voor onze tegenstander, die bleven strijden, eigenlijk maar een paar kansen hebben gehad, maar daar wel zeer effectief mee omgingen. We hebben vandaag de slag verloren, maar niet de oorlog. We blijven positief en houden alle vertrouwen in de capaciteiten en mogelijkheden van deze selectie. Dus op naar de volgende wedstrijd!”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters, de balsponsoren Alfred Sloetjes Montage Bedrijf en Slijterij Goossens, en de pupillen van de week Bram Lammers en Daan Kremer (J011-2).

De volgende competitiewedstrijd is zondag 25 september a.s. uit tegen Sportclub Groessen, dat vandaag 4-0 verloor van Grol. Aftrap 14:00 uur op Sportpark De Heggeakkers.

Ook RTV Slingeland was aanwezig met een camera en “schoot”  de volgende beelden:

Scroll naar boven