“Het andere uiterste”

FC Winterswijk JO11-2 vs. FC Trias JO11-3
17 september 2016, eindstand: 7-0

“Het andere uiterste”

Na een ge-wel-di-ge start tegen Gendringen afgelopen week, staan we weer met alle benen op de grond. Een terechte nederlaag tegen het tweedejaars E-team van FC Winterswijk. Hoewel een 4-0 eindstand een betere afspiegeling van de wedstrijd zou zijn geweest. Maar goed: ook dit hoort bij het continue proces van beter worden.

Het was vroeg, ja dat was het. Maar zo vroeg in het seizoen twee uitersten van wedstrijden? Dat vraagt om een reflectie. Dus: leest u mee?
Het was in de vroege na-zomerse ochtend van zaterdag 17 september 2016 ergens tegenover zwembad Jaspers. 07.45 uur: rustig wakker worden in de kleedkamer onder het genot van tactische aanwijzigen, complimenten over vorige week en de opstelling voor deze week. Zijn we er allemaal wel echt bij vandaag? De vraag stellen is ‘m beantwoorden en daarom wordt er nog even extra aandacht besteed aan de termen: focus en inzet. De opdracht is helder, nu nog verzilveren binnen de lijnen……. Aanvang: 8.30 uur.
Oei: in no-time 2-0 achter! 08:35 uur: Hoe nu verder na deze psychologische tik? Zeker wanneer FC Winterswijk door deze valse start het doel van onze jongens nog meer (op afstand) ging bestoken. Lastig te verdedigen en dat was te zien aan de ruststand: 4-0. Tijd kreeg opeens een andere functie:
Tijd om te herpakken, een positief-kritische peptalk en bezinning. Waar hebben we het laten liggen? Of is het tóch het gemis van die ene training deze week die door hitte was afgelast? Helaas: ook na rust geen antwoord op deze vragen. We zullen het nooit weten. Ondank enkele goede individuele acties en ook zeker goede invalbeurten op andere posities dan vaak gespeeld, zijn we nooit echt aan ons spel toegekomen. Een spel waarvan we vorige week hebben laten zien dat het er wel degelijk inzit. Het kwam er vandaag gewoon niet uit. FC Winterswijk was simpelweg de betere ploeg en door de vroege goals zijn wij nooit in de wedstrijd gekomen.
Nogmaals: een 4-0 eindstand was meer terecht geweest dan de 7-0 die het uiteindelijk is geworden. Dus: hier houden we het voor ons zelf dan maar op.
Met deze week (gelet op de temperaturen) gewoon 2 trainingen is er voldoende tijd voor het ‘werk aan de winkel.’ Daar kan het dus straks niet aan liggen. Ook niet aan de discipline van ons team, getuige de euforisch ontvangen wastas door de moeder van Tjebbe die zich al afvroeg of de kleding wel gewassen moest worden. Alsof de tenues ongebruikt in de tas lagen………. Tekenend voor de wedstrijd? Wie zal het zeggen?
Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen AD’69 JO-11!

Scroll naar boven