FC Trias 1 pakt 3 punten tegen VVO

FC Trias 1 heeft zondag uit tegen VVO met 0-3 gewonnen en daarmee drie belangrijke punten gepakt. FC Trias heeft hierdoor het klassebehoud in 3C definitief veilig gesteld en doet nog volop mee in de 3e periode. Concurrent DVC’26 heeft slechts 2 punten meer.

FC Trias begon wat matig aan de wedstrijd. Zeker de eerste 20 minuten waren niet goed. Bij één van de cornerballen van VVO wist keeper Matthijs Stortelers de 1-0 te voorkomen. Ook kwam de bal nog een keer op de paal na opnieuw een corner van VVO. Gaandeweg de 1e helft kwam FC Trias wat beter in de wedstrijd, zonder dat men echte grote kansen kreeg. Tot de 44e minuut. Na een lange aanval was het Jurrian Veldhuizen die met een kopbal de keeper van VVO volledig kansloos liet. Ruststand: 0-1.

De 2e helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. VVO kreeg de beste kansen op de gelijkmaker, maar de bal spatte op de lat uiteen en Giovanni Bartelds redde even later knap op de doellijn. Ongeveer 10 minuten voor tijd besliste Bram te Bogt alleen voor de keeper de wedstrijd (0-2) en nog geen 2 minuten later was het Jeffrey Houwers die ook alleen voor de keeper de score opvoerde naar 0-3. Voor Jeffrey Houwers was dit weer zijn eerste doelpunt na zijn rentree. Eindstand: een knappe 0-3 overwinning.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “We hebben een mooie en open 1e helft gezien, waarin we in de beginfase duidelijk moeite hadden om het positioneel goed spelende VVO onder druk te krijgen. Dit lukte gaandeweg de 1e helft beter en daardoor kantelde de wedstrijd ook in ons voordeel. In 2e helft heb ik een goed georganiseerd en agressief FC Trias gezien, dat duidelijk haar ambities toonde om voor de 3e periode te spelen. Het was al met al een sportieve wedstrijd, die onder leiding stond van een uitstekend leidende scheidsrechter. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Mijn conclusie is dat we een prima partij hebben gespeeld, waarmee we -na het mindere resultaat vorige week tegen MvR- het vervolg van de competitie en de 3e periode weer interessant hebben gemaakt”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias.

Zondag 7 mei a.s. speelt FC Trias 1 thuis tegen Dinxperlo. Aanvang 14:00 uur op ’t Huitinkveld. Dit is de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Na de wedstrijd zal de traditionele seizoensafsluiting plaatsvinden in de kantine van ’t Huitinkveld. De Activiteitencommissie van FC Trias heeft hiervoor een heel mooi programma gemaakt. Dat begint al vanaf 12:00 uur. Wij nodigen alle supporters hiervoor van harte uit.

Scroll naar boven