FC Trias 1 verliest in 10 minuten van DCS

Na een voorbereiding waarin wisselende resultaten werden behaald ontvingen we op zondag 24 september bij de eerste competitiedag van het seizoen 2017-2018 DCS. We begonnen dus tegen de ploeg waar we het afgelopen seizoen tegen waren geëindigd waarbij DCS de (verloren) nacompetitie bereikte, kortom een ploeg die altijd mee doet om te prijzen.

Met een geblesseerde Bram te Bogt op de tribune had trainer Jos Heutinck voor de rest een complete selectie waarbij hij Jeffrey Houwers als aanvallend ingestelde rechtsback opgesteld had om op die manier druk naar voren te zetten. Dit leverde het eerste kwartier een aantal mooie kansen op: Keeper Raoul Beeking pareerde een kans van Jurrian Veldhuizen. Maar de grootste mogelijkheid kreeg Richard Kok die een voorzet van Nick Houwers niet tussen de palen maar hard over schoot.

In de 25ste minuut braken de 10 dodelijk minuten van DCS aan. Onur Ibay schoot een vrije trap van een meter of twintig prachtig in de kruising (0-1), werd door Mohammed Al-Jaboury een fout in de achterhoede afgestraft (0-2) en na balverlies op het middenveld haalde Kelvin Lenselink (0-3) de trekker over. Even dachten we nog met een 1-3 stand de kleedkamer in te gaan maar scheidsrechter Bleekman keurde het doelpunt na, al dan niet terecht, buitenspel af.

Na de thee een beter FC Trias met al heel snel wel de 1-3 door een doelpunt van Nick Houwers. De getoonde werklust leverde nog een aantal mooie mogelijkheden op maar een kopbal van Richard Kok kwam op de lat en Rolf Honderslo zag zijn doelpoging in de handen van de DCS keeper belandden. Wat ons niet lukte gebeurde wel aan de andere kant want met nog een kwartier op de klok was het over en uit toen Daan Witjes scoorde(1-4) voor DCS. De uiteindelijke eindstand (2-4) werd net voor het laatste fluitsignaal gescoord door Nick Houwers. Al met al een terechte overwinning voor DCS dat veel beter omging met de kansen.

Grote dank gaat uit naar onze toeschouwers en de balsponsoren Klomps Bouwbedrijf & ERJO Maatwerk Interieur. Ondanks het verlies hadden pupillen van de week Djayden van Zutphen en Finn Elsinghorst een prachtige middag.

Komende zondag vervolgen we de competitie aan de Pastoor Thuisstraat 21 in Keijenborg als we daar om 14:00 aftrappen tegen de lokale Boys.

Ook was RTV Slingeland aanwezig met een camera en zij schoten de volgende beelden:

Scroll naar boven