FC Trias 1 wint met 2-3 van Barbaros en behaalt nacompetitie!

Voor de laatste competitieronde ging FC Trias naar het Overijsselse Hengelo om daar aan te treden SC Barbaros. Na 90 zinderende minuten was het Jochem Meekes, die net koud in het veld stond, die de beslissende 2-3 voor zijn rekening nam.

Daarmee was de overwinning binnen en omdat Saasveldia onderuit ging in en tegen Ruurlo nam FC Trias en niet Saasveldia de derde periode over van kampioen RSC. Er wordt gespeeld over 4 rondes! De eerste is a.s. zondag 4 juni a.s. om 14:00 thuis tegen Warnsveldse Boys.

Wedstrijdverslag:
FC Trias begon niet goed aan de wedstrijd. Men had het de eerste 10 minuten lastig met de thuisclub dat altijd nog voor het kampioenschap speelde. En na slecht verdedigen aan FC Trias kant was het na 6 minuten al 1-0.
Na het stormachtige begin van Barbaros kwam FC Trias toch steeds beter in haar spel. Het duurde niet lang of de 1-1 was een feit. Een prima aanval over rechts, kwam de voorzet van Camiel precies op het goede moment bij Brian die goed voor zijn man kwam en de keeper kansloos liet. Daarna bleef FC Trias prima voetballen en was het comfortabel aan de bal. Precies 15 min later kwam FC Trias verdiend op voorsprong. Wederom was het Camiel die een afgemeten voorzet liet vertrekken van zijn rechtervoet. De kopbal die Melvin W produceerde was te machtig voor de keeper. 1-2. Daarna had FC Trias op 1-3 moeten komen. Brian werd precies op tijd weg gestoken door de verdere onzichtbare Cornelis en kwam 1-1 met de keeper. Deze stopte in eerste instantie de bal en de rebound was voor Cornelis. Normaal zou Cornelis deze nooit afgeven en zelf schieten maar hoe legde de bal nogmaals op Brian maar zijn schot was nu te slap.
Ondertussen was de tussenstand (3-0) in Ruurlo perfect voor FC Trias.

De 2e helft was een iets ander verhaal. Barbaros zag dat RSC ging rusten met een 0-0 stand en hoopte dat TVO voor een stunt kon zorgen. De thuisploeg wisselde 4 man en niet de minsten. FC Trias werd achteruit gedrukt maar gaf niet echt veel kansen weg. En anders stond Mathijs wel zijn mannetje. Toch werd het nog weer gelijk. Met een afstandsschot werd het 9 minuten voor tijd 2-2. Op dat moment was er voor FC Trias niet veel aan de hand. Ook een gelijkspel zou nacompetitie betekenen gezien de andere tussenstanden. Echter nu was het eens anders dan de laatste tijd. Waar men nog wel eens een goal tegen kreeg in de laatste minuten, was het nu FC Trias dat voor het sluiten van de markt de winnende treffer maakte. Vanuit een ingooi kwam de bal bij Camiel. Met een zaalvoetbal actie dolde hij zijn tegenstander op de achterlijn. Zijn terug getrokken bal werd ingeschoten maar niet goed verwerkt door de keeper van de thuisclub. De ingevallen Jochem, koud in het veld, werd de matchwinnaar door de bal binnen te schieten. Een prachtig debuut voor deze talentvolle O-19 speler.

Maar iedereen verdiende vandaag een pluim. Zeker de 1e helft werd er prima gevoetbald en de 2e helft heeft men als een hecht team geopereerd. We zien u graag langs de kant bij de 1e nacompetitie wedstrijd op ons eigen Huitinkveld, aftrap 14:00 tegen Warnsveldse Boys.

Debutant en beslissend scorende Jochem Meekes.

Scroll naar boven