FC Trias 1 wint van VVO in Velp

Na de gala voorstelling van vorige week thuis tegen medekoploper OBW, trad FC Trias op zondag 1 mei aan in Velp tegen VVO. De nr 7 uit onze klasse is een goede middenmoter en heeft maar liefst 19 punten minder dan FC Trias. Maar wat heeft de winst van vorige week voor een nut als FC Trias toch vandaag onverwachts punten zou laten liggen. Hier waren Yassin en assistent coach Rob vooraf zeer scherp op.

Onder prachtige weersomstandigheden was het FC Trias dat de 1e kans kreeg. De voorzet van Timon werd door Camiel overgekopt. Daarna werd FC Trias slordig. Ballen naar de verkeerde kleur en duels werden niet allemaal gewonnen. Duurde dan ook niet lang voordat de thuisclub haar 1e kans kreeg. Maar de beste aanvaller van VVO Justin van Rheem liet 3 kansen onbenut. FC Trias zette daar ook nog een grote kans tegenover maar het schot van Robin ging rakelings voor langs. Het had dus ook na 30 minuten gerust 3-2 op het scorebord kunnen staan. Maar dat was niet zo en FC Trias bracht daar tussen minuut 35 en 38 verandering in. Eerst was het Camiel die zijn strakke schot prachtig buiten bereik van de keeper in de uiterste hoek schoot: 0-1. En in de 38e minuut was het Robin dat de score verdubbelde 0-2. Een afgemeten voorzet van Timon kopte Robin bekeken in. Met deze stand werd de rust ook behaald. Toch waren Yassin en Rob zeker niet tevreden. Met wat duidelijke aanwijzingen moest FC Trias ervoor zorgen dat men niet alsnog in de problemen zou komen.

En deze aanwijzigingen werden prima opgepakt door de spelers. FC Trias kwam in de 2e helft niet meer in de problemen en kreeg de meeste kansen. Na een overtreding van Camiel, overigens prima gezien door de prima leidende scheidsrechter, werd de goal van Timon terecht afgekeurd. Direct na deze afgekeurde goal kopte Nick net over. In de 62e minuut werd de wedstrijd beslist. Een splijtende pass van Menno, wie anders, was het Timon dat de 0-3 op het scorebord zette. Overigens de 1e goede bal van Menno die niet zijn beste pot voetbal speelde vandaag. VVO kreeg ook nog 1 kans maar Mathijs liet vandaag wederom zien en een prima keeper te zijn. Toch liet Menno nog 1 maal zijn trap techniek zien. Precies op het hoofd van de inlopende Roman maar de keeper redde op fabuleuze wijze.

Hiermee nam FC Trias opnieuw een horde richting het einde van het seizoen. FC Trias staat er prima voor maar heeft nog niets gewonnen en kan alleen nog maar wat verliezen. Men zal elke wedstrijd als team moeten opereren om de laatste wedstrijden ook tot een goed einde te brengen. En dan zullen we zien waar we eindigen. Zondag a.s. thuis tegen Ruurlo dat ook zeker nog ergens voor speelt. Dat FC Trias dit seizoen al 2x van Ruurlo won, competitie en voor de Achterhoek Cup, zegt niets over komende wedstrijd die wederom zal beginnen met 0-0