Lintjesregen voor FC Triassers

De dag voor koningsdag is traditioneel de dag dat vele bijzondere vrijwilligers speciaal in het zonnetje worden gezet. Zo ook dit jaar, waarbij het voor een aantal vrijwilligers van FC Trias een heel bijzondere dag werd. Hun inzet, vele uren arbeid tijdens vrijwilligerswerk, waaronder bij FC Trias was “ook op Paleis Noordeinde niet onopgemerkt gebleven”, zo vertelde burgermeester Joris Bengevoord bij het opspelden van de lintjes. Maar liefst vijf FC Triassers: Mientje te Brummelstroete, Regien Belksma, Gé Oonk, Ineke en Domien Gebbink kregen een lintje. Proficiat!

Mientje te Brummelstroete staat al jaren bij ons in de kantine. Niet alleen tijdens reguliere trainingsavond of wedstrijddagen maar ook bij allerlei andere activiteiten is zij van de partij. Daarnaast was ze ook jarenlang betrokken bij Speeltuinvereniging de Hakkelerkamp, actief voor het (jeugd-)orkest van Excelsior en veel Winterswijkse kinderen hebben van haar kookkunsten genoten tijdens Kamp Wenters op Vlieland.

.

Regien Belksma was naar ‘t Huitinkveld gelokt voor een “belangrijk overleg” van onze scheidsrechterscommissie waarvan ze lid is. Ze was dan ook helemaal verbaasd toen ze rond 10 uur het Wilhelmus hoorde van het draaiorgel en op het plein familie en vrienden aanwezig waren. Burgervaarder Joris Bengevoord noemde haar de Diva van de UEFA. Regien was namelijk vanaf de jaren 70 actief als scheidsrechter van diverse internationale wedstrijden die ze nu nog steeds regelmatig bijwoont als rapporteur. Ze heeft daarmee het vrouwenvoetbal en vrouwelijke scheidsrechters in het bijzonder op de kaart gezet.

Gé Oonk was jarenlang actief als bestuurslid van v.v. Ratum, bij tal van kerstacties en Stichting Vrienden van FC Trias. Natuurlijk kent heel Winterswijk hem niet alleen als penningmeester van Vereeniging Volksfeest Winterswijk maar in het bijzonder als enthousiaste begeleider van één van de vele muziekkorpsen tijdens het bloemencorso en het afmelden van de korpsen in de feesttent. Vermeldenswaardig is absoluut ook zijn steun en inzet voor alle Winterswijkse verenigingen en bedrijven.

Ook Ineke en Domien Gebbink waren naar met een smoesje naar onze accomodatie gelokt. Daar kregen zij, onder toeziend oog van kinderen, familie en vrienden beide hun welverdiende decoraties opgespeld. Beide zijn jarenlang betrokken bij het jaarlijkse volksfeest van Huppel/Henxel/Dorpbuurt waarbij Ineke als voorzitster alles tot in de puntjes regelde en Domien allerlei hand- en spandienste verleend vooraf, tijdens en na het feest. Daarnaast zijn ze o.a. actief voor de Zonnebloem, De Lichtenvoorde en WFevenementen. Bij FC Trias zijn ze vaak achter de bar te vinden tijdens wedstrijden of bij andere activiteiten zoals de Winterswijkse Fiets4Daagse.

Uiteraard feliciteren wij alle gedecoreerden!
Kijk in het foto-album voor meer foto’s

Scroll naar boven