FC Trias 2 terugblik en een kijkje naar de toekomst

Na het bewogen corona jaar afgelopen seizoen gelukkig een volledig seizoen kunnen draaien met ons 2e elftal. De meeste tegenstanders waren relatief onbekend omdat de meeste ploegen afkomstig zijn uit het Twentse. En we hebben gemerkt dat hier andere wetten gelden en dat het voetballen vaak onmogelijk werd gemaakt. Toch hebben we ons fantastisch staande weten te houden met een mooie promotie via de nacompetitie tot gevolg. Met nog 6 wedstrijden te gaan konden nog 8 ploegen kans maken op een plek in de nacompetitie. Het werd al snel duidelijk dat Longa’ 30 voor iedereen een maatje te groot was en de dik verdiende kampioen zou worden. Door een fantastische eindsprint werd via de 3e plek de nacompetitie veiliggesteld. Hierin werd uit van Orion met 4-0 gewonnen en volgde er een finale op neutraal terrein tegen MVV’29 de nummer 2 uit onze huidige competitie. Dus geen onbekende.

Verloren we in april nog met 3-0 in eigen huis nu werd er op het terrein van Bon Boys orde op zaken gesteld en gingen we met een 5-4 overwinning met promotie naar de 1e klasse aan de haal. Eenieder die deze wedstrijd heeft gezien, was het erover eens een dikke verdiende overwinning maar wat hebben we onnodig spannend gemaakt. Maar met de fantastische steun van onze supporters werd de zege over de streep getrokken. Klasse ook heren van ons 1e elftal die in grote getalen aanwezig waren.

Fantastisch ook voor Jeroen Pelle, die al op tijd kenbaar had gemaakt dat dit zijn laatste jaar als assistent zou zijn van ons 2e elftal. Afsluiten met een promotie mooier kan niet. Jeroen nogmaals bedankt voor jou inzet en waardevolle bijdrage de laatste seizoenen.

Inmiddels zijn we gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben erg verheugd dat we voor Jeroen een waardig opvolger in de persoon van Richard Kok hebben gevonden. Inmiddels hebben de jongens kennis gemaakt met de passie van Richard om eenieder top fit te krijgen. Er wordt hard en fanatiek getraind met als doel om ons dit seizoen in de middenmoot te handhaven in de eerste klasse. Voor ons als FC Trias een must om zo de jeugd die overkomt op een hoog niveau te laten spelen en zo nog beter klaar te stomen voor ons vlaggenschip.

Tot nu toe verloopt de voorbereiding qua resultaten prima. Helaas hebben we nog te maken met veel blessures en vakanties en weekendjes weg waardoor we pas bij de start van de competitie aan de slag kunnen met een vaste groep. Wel hebben we dan de basis gelegd.

We zien u graag langs de lijn!
Bob de Jongh namens FC Trias 2

Scroll naar boven