FC Trias 3/4 herstelt zich

Na een aantal mindere weken, waarin men behoorlijk wat puntverlies had opgelopen, was er voor Trias 3/4 vanmorgen de ideale gelegenheid tot eerherstel. Uit de laatste drie wedstrijden had men slechts een enkel schamel punt weten te behalen. In Harreveld werd gelijk gespeeld, echter respectievelijk tegen Dinxperlo en Doetinchem werd verloren. Vanmorgen kwam absolute nummerlaatst VIOD 4 op bezoek. Een jonge ploeg, die uit vijftien wedstrijden slechts twee punten had weten te behalen, met daarbij tot dusver een indrukwekkend aantal van 77 tegendoelpunten. 

Dat men slechts enkele minuten voor de aanvang van de wedstrijd binnen kwam lopen en zonder enige vorm van warming-up het veld betrad, werkte hier zeker niet aan mee. FC Trias 3/4 had zich, zoals altijd, goed voorbereid en had zich fanatiek en doelmatig opgewarmd. VIOD daarentegen had vergeefs nog een poging gedaan, de wedstrijd wat later aan te laten vangen, echter zonder resultaat. ‘Pünktlich’ om 09:15uur floot scheidsrechter Geerdink voor de aanvang van de wedstrijd.

In de beginfase was het eerst aftasten, aangezien VIOD nog niet echt een opstelling had gemaakt en eigenlijk alleen de positie van de keeper vast stond. Trias probeerde gecontroleerd op te bouwen en liet de bal goed rondgaan in de ploeg. Toch verstoorden de gasten dit al snel en zo hadden beide ploegen moeite om echt in het ritme te komen. 

Na een kwartiertje spelen opende Trias verdiend de score. Via een goede aanval over rechts, zette Sander de bal voor en werd door de meegelopen Niek beheerst binnengetikt. Dit leek voor de thuisploeg het startsein voor meer doelpunten, echter wist VIOD het spel steeds goed te ontregelen. Ondanks het veldoverwicht, slaagde Trias er niet in de score uit te breiden naar een meer comfortabel voorsprong. Zo bleef de minimale voorsprong tot het rustsignaal op het bord.

In de rust werden bij Trias enkele onvermijdelijke wissels doorgevoerd en ook bij de Doetinchemse gasten waren inmiddels een paas reserves gearriveerd. 

De tweede helft begon Trias weer redelijk en had ook nu wel weer het betere van het spel. Echter bij VIOD lieten een tweetal middenvelders zich steeds meer zien en zo wisten ook de gasten steeds meer de creëren. Met name door onoplettendheid en fouten van zijde Trias, leek VIOD zelfs enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Echter stond daar altijd nog keeper Niels, die enkele malen adequaat optrad en zo een tegentreffer verijdelde. 

Pas een kwartier voor het einde ontspon zich nog de spannende strijd, welke men van begin af aan had willen zien. Niek kwam op snelheid over rechts op. Via een één-twee met Frank ten H. kwam hij vrij voor de keeper en kon zijn tweede van vanmorgen eenvoudig binnentikken. Slechts enkele minuten later een vergelijkbare situatie, waarbij Niek zomaar zijn hattrick had kunnen vervolmaken. Dit keer was het Ronald met een goedgeplaatste voorzet. Bij deze inzet van Niek zou blijken, waarom de ballenvanger richting achterbuur Hickory, beduidend hoger is, dan alle anderen op sportpark ’t Huitinkveld. De bal raakte nog net de bovenregel van het hekwerk en bleef aan de goede kant. 

Nog in dezelfde speelminuut was het wederom een goede voorzet van Ronald, die dit keer door Jeroen, wel werd afgerond en geplaatst in de verre hoek werd binnengeschoten. Met deze 3 – 0 op het bord dacht Trias 3/4 met nog tien minuten te spelen enigszins achterover te kunnen gaan zitten, echter dachten de gasten hier anders over. Een afgeslagen corner van VIOD werd niet goed weggewerkt en kon door de opgekomen laatste man worden binnengeschoten. Even leek het nog spannend te gaan worden.

Reden genoeg voor hondstrouwe Trias 3/4-supporter John K., de vader van aanvoerder Niels, om nu even zijn moment op te eisen. In woord en beeld, maar op een correcte wijze, meldde hij zijn ongenoegen bij scheidsrechter Geerdink over een discutabel beslissing bij een ingooi op het middenveld. De briesende Geerdink bedacht zich geen moment, legde het spel stil en bood de fanatieke Trias-aanhanger de fluit aan: ‘kom moar hier dan. Hier he’j de fluite, dan doo’j et zelf moar…!!’. John K. sloeg het aanbod af en zo keerde de rust terug. Maar niet voordat FC Trias invaller Gijs V. binnen de lijnen had gebracht. Gijs deed gelijk van zich spreken. Via de eerstvolgende aanval over rechts, passeerde hij zijn direct tegenstander en schoot de 4 – 1 hard bij de eerste paal binnen. 

Kort voor tijd deed VIOD toch nog wat terug. De midvoor werd middels een lange bal de diepte in gestuurd. Trias-lijnrechter Wim S. vlagde resoluut, echter scheidsrechter Geerdink liet doorspelen. De op gelijke hoogte staande Trias-supporter John K. verklaarde dat er duidelijk sprake was van buitenspel, echter durfde inmiddels geen commentaar meer te leveren….

De Doetinchemse midvoor bekroonde de aanval door de bal fraai laag langs keeper Niels te schuiven.

Tot slot kreeg deze wedstrijd voor de Doetinchemse linksachter nog een vervelend einde. In een duel met Ronald verstapte hij zich en ging schreeuwend naar de grond. Hij moest vervolgens per brandcard het veld verlaten en moest, naar verwachting met een afgescheurde achillespees, naar de huisartsenpost gebracht worden.

Waar iedereen aan het begin van de wedstrijd nog dacht aan een grote score, was de 4 – 2 overwinning een prima afspiegeling van het wedstrijdverloop. Met deze drie punten, nestelt FC Trias 3/4 zich in de middenmoot.

Komende zondag staat er voor FC Trias 3/4 een onvervalste derby op het programma. Op ’t Huitinkveld wordt om 09:15uur naaste concurrent MEC 2 ontvangen.

Maar eerst wordt er midweeks nog om de beker gestreden: woensdag 09 mei a.s. treed men om 20:00uur in de halve finale aan op Sportpark De Buitenham in Varsselder tegen GWVV 2.

Scroll naar boven