FC Trias JO15-01: een gedenkwaardig seizoen!

Let de komende weken goed op uw buren, collega’s en zelfs vrienden! Het kan zomaar zijn dat iemand uit de omgeving opeens in een nieuwe auto door de straat tuft. Daar kunnen 3 mogelijke aanleidingen voor zijn: erfenis van een lieve oudtante, staatslotje of (en dat is zeer waarschijnlijk!) diegene heeft in oktober 2017 bij de juiste belchinees € 20 ingezet op de voorspelling van de eindstand Hoofdklasse JO 15.

Op 1 oktober schreef uw verslaggever een stukje over de prille verrichtingen van de inmiddels befaamde (of berucht, het is maar net wie je het vraagt) Boys in Blue. Uitgerust met een gezonde basiskennis van het spelletje voetbal kwam ik toen tot een aantal conclusies: het is een bijzonder team, met een bijzondere leiding en er valt geen zinnig woord te zeggen over het komende verloop van de competitie. Inmiddels weten we dat het toen vertoonde spel tegen Markelo geen incident was en we weten ook dat Grol een echte kampioenskandidaat is gebleken.

Vandaag is aan de zinderende strijd een einde gekomen: Grol kampioen op doelsaldo en Trias 2e met eenzelfde aantal punten. We kunnen een discussie starten over of het eerlijk is om in het jeugdvoetbal het doelsaldo belangrijker te laten zijn dan het onderling resultaat, maar dat gaan we nu eens heel fijn niet doen! Grol is kampioen en Trias is potverdikkie 2e in de Hoofdklasse!!!! Hoe goed is dat?
Uiteraard is deze vraag een retorische, toch is het goed om het nog even toe te lichten. Het is namelijk niet zomaar goed, het is uitzonderlijk. In het stuk ‘20 redenen waarom trias JO 15-01 de Hoofdklasse domineert’, uit november, is beschreven uit wat voor karakters dit gezelschap bestaat. Inmiddels is daar ook wel iets aan toe te voegen: onvoorstelbaar flexibel. We hebben te maken gehad met langdurige blessures van Bram en Aakash, wisselende vorm, ongemakkelijke tegenstanders die het zich tot doel hadden gemaakt om vooral Trias tegen te houden, deze jongens boden het allemaal het hoofd. Tot op de allerlaatste dag werd er gestreden om het kampioenschap. Het was een hectisch en bewogen seizoen. Gedenkwaardig!

Vandaag was de ontknoping. In een Zuid-Europese setting werd afgetrapt tegen PH, volgens mij een ploeg waar eerder een duur betaald gelijkspel werd behaald. Zuid-Europees was de temperatuur, maar ook de geladen sfeer, en in ieder geval de volgepakte tribune! Tel daar een te betwisten penalty bij op en je hebt een heus jongensboek. In een rommelige wedstrijd kwam PH op 0-1 voor en leek deze dag te gaan eindigen in een soort zure anticlimax.
Morrend publiek, boze trainers en een team dat het even allemaal niet zo goed meer zag. En toen bleek waarom dit team zo bijzonder is: ze zijn in staat de wedstrijd om te draaien. Gevolg was een uiteindelijk keurig gewonnen wedstrijd met louter kopdoelpunten van de gehele voorhoede, best grappig. Elie, Brian en Jozua kopten met wisselende schoonheid maar met gelijke doeltreffendheid de eindstand op het scorebord.
Dat direct na afloop bleek dat Grol niets had laten liggen werkte wel even als een soort van grauwsluier, maar het hele gezelschap hervond zich razendsnel en verdween hossend in de catacomben. Volgens mij was het Evert ten Napel die in 1988 zei: “Dit is een mooi stel hoor!” Hetzelfde geldt voor onze Boys in Blue!

Jur vertrekt, Henk zei te blijven, Bob verheugt zich op de volgende lichting om het kunstje nog een keer te proberen en met Jarno wordt wellicht nog onderhandeld over een contractverlenging. Heren begeleiding heel hartelijk dank voor jullie enorme inzet en toewijding!

Een aantal spelers zal doorschuiven naar de JO17 teams en er komen weer nieuwe talenten voor in de plaats, we moeten niet al te dramatisch doen over de veranderingen die komen gaan.
Wel zou ik ervoor willen pleiten dat dit team de boeken in gaat als The Boys in Blue.

Beste Wesley, Beer, Joris, Lars, Yannick, Jesse, Joost, Kai, Silvano, Bram, Aakash, Elie, Brian en Jozua ik zou jullie graag willen bedanken voor een geweldig seizoen!

Uw verslaggever

 

Scroll naar boven