FC Trias 4 doet zichzelf tekort

Nadat Trias 4 afgelopen weken al de nummers drie en twee van de ranglijst had bezocht, kreeg men vanmorgen de koploper op bezoek. Het onbekende Bentelo 2 had in de eerste wedstrijden nog het volle puntenaantal weten te behalen, dus het beloofde een pittige ochtend te worden.
Kort na zeven uur ’s morgens waren de gasten al vertrokken richting Winterswijk en al vroeg betrad men het hoofdveld om een verzorgde en fanatieke warming-up op de mat te leggen.
Trias 4 daarentegen was op dat moment nog druk bezig met de juiste locatie en juiste setting voor een stijlvolle teamfoto. Nadat iedereen bijeen geroepen was, alle rimpels waren gladgestreken en kraagjes overeind waren gezet, kon de fotograaf in alle rust aanleggen voor het optimale moment. Twintig minuten later dan verwacht kon ook Trias 4 beginnen aan de warming-up. TD Kruuke had ondertussen de grootst mogelijk moeite een set niet-blauwe reservetenues te vinden, met zoveel shirts, dat alle basis- en reservespelers hiervan voorzien konden worden. Met aanvulling van Nico Schutte, Freddy van Ditshuizen en Aaron Wilterdink van het vijfde, had hij een ongekend brede selectie tot zijn beschikking. Heren, nogmaals bedankt voor de invalbeurt!

Onder leiding van scheidsrechter dhr. Jager, werd er exact om negen uur afgetrapt.
Gelijk vanaf het eerste moment liet Bentelo zien, waarom men momenteel de eerste positie bezat. In hoog tempo liet men de bal rondgaan en door veel beweging werd Trias 4 zoek gespeeld. Het overwegende balbezit zorgde ervoor, dat men meermaals dicht bij de goal van keeper Niels kwam, maar dit resulteerde niet echt in gevaarlijk kansen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, zwakte het opportunisme en de offensieve instelling van Bentelo af. Trias 4 leek zich langzaam onder de druk uit te voetballen en kwam beter in de wedstrijd. Daarbij was het zelfs de thuisploeg die een paar keer heel dicht bij de openingstreffer was. Eerst was het een goede voorzet, die door Maarten net over werd gekopt. Even later was het dezelfde Maarten, die alleen op het Bentelose doel af mocht, maar bij het omspelen van de keeper de bal teveel onder zich kreeg en afgestopt werd.

Na een half uur spelen waren het de gasten die de 0 – 1 op het bord wisten te zetten. Een lange bal van achteruit viel halverwege tussen keeper Niels en de linksbuiten van Bentelo. Een fractie van een seconde twijfelde Niels bij het uitkomen en moest zich terug snellen. In zijn achteruitgaande beweging struikelde hij en de zwak ingeschoten bal van de linker spits, hobbelde over hem heen het doel in. Een vermelding in het Guinness Book Of Records voor laagste lob over de keeper ooit, was hierbij zeker op zijn plaatst geweest. Trias 4 leek niet meteen onder de indruk en leek toch steeds meer het heft in handen te nemen. Maar voor de pauze vielen en geen doelpunten meer.

Na rust leken de gasten weer wat sterker uit de startblokken te komen en men zette weer flink druk op de helft van Trias. Maar ook nu wist men geen grote kansen te creëren en werd men niet echt gevaarlijk. Trias 4 kon langzaam terug te komen in de wedstrijd en vervolgens waren de betere kansen toch weer voor de thuisploeg. Trias drong Bentelo terug op hun eigen helft en leek langzaam naar een gelijkmaker toe te werken.
Maar zelfs bij een paar honderd-procent-kansen, wilde de bal er niet in. Hierbij was invaller Aaron nog het dichts bij de gelijkmaker. Hij leek een loepzuivere voorzet van Gijs V. bij de tweede paal geheel vrijgelaten binnen te kunnen tikken, maar de bal viel via zijn bovenbeen stil voor de toegesnelde keeper en deze wist hem nog net weg te werken.
Trias bleef erin geloven en zette tot op het laatste moment alles op alles.
In de slotseconde leek een vrije bal op de rand van de zetienmeter van Bentelo toch nog de beste mogelijkheid om er een punt uit te slepen. Maarten krulde de bal gecontroleerd over de muur, maar net niet ver genoeg de hoek in. Met een fraaie duik , kon de keeper de bal richting hoekvlak boksen. De daaropvolgende corner bracht geen gevaar meer en daarmee was de wedstrijd ook gelijk ten einde.

In deze spannende wedstrijd had Trias 4 toch aanspraak gemaakt op een punt, maar helaas stond men na negentig minuten en drie gespeelde wedstrijden tegen de top drie, toch met lege handen.

Komende zondag mogen de heren op bezoek in Rekken. Zeker in deze lastige periode kan men wel de nodige steun vanaf de kant gebruiken.
Wij heten U dan ook van harte welkom om 10:30uur op Sportpark ’t Asterloo in Rekken

Scroll naar boven