FC Trias JO11-3 “Still learning…..!”

FC Trias JO11-3 vs. SDOUC JO11-1
1 oktober 2016, eindstand: 1-5

FC Trias JO11-3 “Still learning…..!”

Aan de vooravond van onze 4e competitiewedstrijd is het kort terugkijken op de nog prille competitie: 1 gelijkspel, 1 verliespot en 1 overwinning. Verdiende punten met -bij vlagen- briljant spel wat vorige week bekroond werd met een prachtige overwinning. ‘Dit smaakt naar meer,’ hoorden we zowel in de kleedkamer als ver daarbuiten. De loftrompet deed zijn werk tot ver over de grenzen van Sportpark ’t Huitinkveld. Iets te ver wat ons betreft zodat ook Ulft hier lucht van kreeg……

Met mooi verzorgd spel liet SDOUC al snel zien dat het hier kwam om een herhaling van onze winst tegen AD’69 te voorkomen. De geruchten doen dan ook de ronde dat AD’69 vorige week op terugreis naar Aalten nog even is omgereden richting Ulft om verslag te doen van onze heldendaad. Als dit inderdaad juist is weten we in ieder geval wie de informatiedrager is geweest richting Ulft. Het ‘lek is boven,’ zullen we dan maar zeggen 😉
Maar goed, ook dát hoort bij het leerproces: omgaan met roem, verwachtingen en de daarmee gepaard gaande druk. Probeer onder deze invloed het ‘losse’ spel (lees: los van druk) dan nog maar eens te herhalen. Lastig hoor……., maar niet onmogelijk!

Tot zover de externe omstandigheden: daar waar we niet/nauwelijks invloed op hebben. Daarnaast zijn we natuurlijk ook mans genoeg om de verklaring van een 1-5 nederlaag bij ons zelf te zoeken. Uiteraard: vanuit een positief-kritisch perspectief, what else?
Laten we elkaar niet verkeerd begrijpen: die nederlaag is natuurlijk jammer, maar er is zoveel meer winst te zien dan alleen het verliezen van 3 punten. Mooi hè? Laten we dat maar eens nader beschouwen:
Zo zagen wij een goed spelend Trias terugkomen van een 0-2 achterstand tot een 1-2 ruststand. Zeker de tweede helft van de eerste helft hadden we het betere spel. Dit namen we met vol vertrouwen mee de kleedkamer in en belangrijker: ook weer mee uít de kleedkamer. Er waren hierdoor verschillende (grote!) kansen op de gelijkmaker, waarvan 1 op de paal. Het kleine beetje geluk wat we hierbij goed hadden kunnen gebruiken was -na vorige week- waarschijnlijk op. Het verzorgde spel van SDOUC in de eerste helft wierp vervolgens haar vruchten af in de tweede helft. Vermoeidheid en daardoor minder secure passes werden afgestraft met de 1-3, 1-4 en 1-5 wat tevens de (ietwat vertekende) eindstand was. Jammer, maar niets om ons voor te schamen!

De belangrijkste les uit deze wedstrijd is vooraf gepredikt, tijdens de wedstrijd vaak gestimuleerd vanaf de zijlijn, maar belangrijker: binnen de lijnen veelvuldig ervaren! Juist: het (nóg) meer aangaan van de duels. Met volle overgave, inzet, passie, focus, bezieling, gedrevenheid, hartstocht en plezier! Dat kunnen we allemaal maar op één manier leren: ‘Learning by doing’ en dat doen we!

Volgende week: uit tegen Varsseveld JO11-2!

Scroll naar boven