FC Trias 4 laat punt glippen

Vandaag zou Trias 4 een onbekende tegenstander treffen. Tegen Buurse was al sinds mensheugenis niet meer gespeeld, dus wist men totaal niet wat men van deze ploeg zou mogen verwachten. Des temeer een reden om uiterst geconcentreerd en gemotiveerd het lichtelijk verouderde kunstgras in Buurse te betreden.
In de aanloop naar deze wedstrijd, had men het TD Kruukke al niet echt moeilijk gemaakt om tot een geschikte opstelling te komen. Geen aanvulling van bovenaf of zelfs van onderuit en het ontbreken van enkele aanstormende jeugdtalenten zorgden ervoor, dat TD Kruukke de beschikking had over maar liefst één wisselspeler. Om toch goed voorbereid en gefocust richting het Twentse te kunnen vertrekken, werd na goed en intensief overleg met de clubdirectie, op het laatste moment nog een uitgebreide fotoshoot afgeblazen. Alle pijlen waren gericht op een goed resultaat in Buurse.

En zo begon Trias 4 ook aan de wedstrijd. Met een ietwat onwennige en ongewone vier-vier-twee-opstelling bepaalde men vanaf het begin het spel. Gecontroleerd werd de bal rondgespeeld en gelijk deden zich een paar goede kansen voor. De thuisploeg werd goed teruggedrongen op eigen helft en Trias werd steeds gevaarlijker. Na ruim tien minuten spelen opende Trias 4 de score. Net als twee weken geleden, was het ook nu weer een goedgeplaatste dieptebal van Vincent, die Gijs V. de diepte in stuurde. Zijn scherpe voorzet werd door Emiel goed langs de keeper binnen geschoven.

Deze snelle 0 – 1 zorgde voor zoveel onmin bij de trainer van Buurse, dat deze gelijk een dubbele wissel doorvoerde en de opstelling omzette. Trias 4 zette vervolgens zijn spel goed voort en leek een paar keer dicht bij een tweede treffer. Maar waar Trias dacht aan de 0 – 2, was het juist de thuisploeg die beter in de wedstrijd kwam. Met name door de twee nieuwe gezichten, kreeg men meer grip op het goede combinatiespel van Trias 4 en werd men van achteruit sterker.
Over en weer waren een paar goede kansen en een lange tijd leek het erop, dat men met 0 – 1 op het bord richting de kleedkamer zou gaan. Toch ging het voor Trias 4 in de blessuretijd van de eerste helft nog mis. Bij een duel aan de zijlijn raakte Vincent geblesseerd. Dit zorgde in de achterhoede voor wat onrust. Eigen spelers werden losgelaten en de organisatie was ver te zoeken. Vanuit een scrimmage aan de linkerzijde, kon de linksbuiten van Buurse de bal toch voor krijgen. Een middenvelder mocht de bal op de rand van het strafschopgebied aannemen en zijn schot vanuit de draai, hobbelde buiten bereik van de overigens zeer goed keepende Jorjan, in de korte hoek. Deze gelijkmaker bleek gelijk ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de kleedkamer aangekomen, bleek dat Vincent niet verder kon en hiervoor kwam Gijs N. in het veld. Achterin werden wat omzettingen gedaan, zodat de verdediging weer goed stond.
Toch leek de thuisploeg sterker uit de kleedkamers gekomen te zijn en men begon gelijk sterk. Voor Trias 4 was het eerst weer zoeken, om goed in het ritme en vooral in de organisatie te komen.
Bij enkele goede aanvallen van Buurse, was het telkens invalkeeper Jorjan, die Trias 4 met enkele goede reddingen in de wedstrijd hield.
Maar de thuisploeg leek bloed te ruiken en men zette nu echt aan. Zeker toen de laatste man een linie naar voren geschoven werd, raakte Trias alle grip op het middenveld kwijt. Men werd genoodzaakte de lange bal te hanteren en de grote ruimtes op het middenveld waren hierdoor niet meer te belopen.
Tien minuten voor tijd wist Buurse toch op voorsprong te komen. Een van richting veranderde vrije trap, viel net achter de verdediging. Jorjan kon de bal met pijn en moeite uit het doel tikken, maar bij de tweede paal kon de meegelopen aanvoerder de bal hard in de korte hoek binnenschieten. Trias zette nog wel even aan, maar men bleek kapot gespeeld. Daar waar de thuisploeg een viertal keer gewisseld had, moest Trias 4 het met één enkele wissel doen. Uiteindelijk leek men mede hierdoor toch conditioneel het onderspit te moeten delven.
Waar men lange tijd had mogen hopen op een punt, ging men uiteindelijk toch wel terecht met lege handen naar huis.

Komende week de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen; op ’t Huitinkveld ontvangt men om 09:00uur Bentelo 2. Ook dan zal men weer tot op het bot toe gemotiveerd zijn om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.
Voor TD Kruukke zal het weer een zware taak worden, om de selectie weer van de nodige breedte te voorzien. Ook de komende dagen zal hij hiervoor weer een beroep doen op de medewerking van het Technische Hart en zal hij de bereidwillendheid van zijn collega-trainers aanspreken.

Scroll naar boven