Topscheidsrechter Makkelie geeft demonstratie en lezing bij FC Trias

Zaterdag 15 oktober aanstaande is de 33-jarige internationaal topscheidsrechter Danny Makkelie te gast bij FC Trias. Naast de door FC Trias genodigde scheidsrechters zijn ALLE VRIJWILLIGERS VAN FC TRIAS VAN HARTE WELKOM  BIJ DE LEZING VAN DANNY MAKKELIE.

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd bij de pupillen. Hij maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut als scheidsrechter bij de amateurs. Zes jaar later floot Danny op 22-jarige leeftijd zijn eerste duel in het betaald voetbal. Op 27-jarige leeftijd promoveerde Makkelie naar de Seniorenlijst van de KNVB. Hiermee was hij de jongste scheidsrechter die het hoogste platform in Nederland bereikte. In hetzelfde jaar werd hij door de KNVB voorgedragen bij de UEFA om FIFA scheidsrechter te worden. Begin 2011 is hij toegelaten en daarmee ook de jongste FIFA scheidsrechter ooit. Makkelie heeft inmiddels al zijn eerste Champions League wedstrijden gefloten.

Aan de 16-jarige Wessel ten Damme de eer om zaterdag 15 oktober om 13.00 uur de wedstrijd FC Trias JO15-1 tegen Tubantia JO15-1 te fluiten onder begeleiding van Danny Makkelie. Tijdens deze wedstrijd krijgt hij aanwijzingen en instructies van Makkelie door middel van een headset. Hiermee gaat een grote wens van Wessel in vervulling. Hij heeft namelijk de ambitie om scheidsrechter in het betaald voetbal te worden. Makkelie is zijn grote voorbeeld.

Toen de 16-jarige Wessel ten Damme afgelopen juni slaagde voor zijn MAVO examen hadden zijn ouders een heel origineel idee bedacht, namelijk een wedstrijd onder begeleiding van een gerenommeerde scheidsrechter fluiten. Dit idee sloot goed aan bij het voornemen van FC Trias om een bijeenkomst voor haar scheidsrechters te organiseren. FC Trias wil graag haar scheidsrechters binden en boeien. Scheidsrechters en assistent scheidsrechters zijn immers onmisbaar in het Nederlandse voetbal. Derhalve werd besloten om Danny Makkelie voor een demonstratie headset communicatie en een lezing uit te nodigen.

Wessel ten Damme begon al op jonge leeftijd als voetballer bij FC Trias. Net zoals Makkelie floot hij op 10-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd bij de pupillen van FC Trias. Tegenwoordig fluit hij onder meer de KNVB Jeugd JO19-1. Kort geleden heeft hij besloten te stoppen als voetballer. Wessel kiest er bewust voor om zich nu volledig te richten op zijn carrière als scheidsrechter.

Na de demonstratie volgt aansluitend een lezing. Hierbij wordt o.a. aandacht besteed aan het evalueren van de wedstrijd, uitleg van spelsituaties aan de hand van videobeelden, het gedrag van spelers en spraakmakende anekdotes.

 

 

 

 

 

Scroll naar boven