FC Trias 4 ontsnapt in laatste minuut

Ruimschoots na het middaguur verzamelden de heren van Trias 4 zich vandaag op ‘t Huitinkveld. Veel later dan de gebruikelijke vroege zondagochtend en daardoor wellicht wat ongemakkelijk. Uit in Lichtenvoorde moest men aantreden tegen Longa 4. Op de zondagmiddag, op het tijdstip waarop normaliter de hoofdmacht aantreedt, maar aangezien die vandaag niet speelden, dé mogelijkheid om op het hoofdveld te spelen. Een splinternieuw en maximaal bemeten speelveld van een fantastische kwaliteit. En terwijl de eerste winterse buien in de verte voorbij trokken, werd er om exact 14:00uur afgetrapt.

Aangezien de naaste concurrentie eerder die dag hun wedstrijden al hadden gespeeld, waren alle overige uitslagen al bekend. Voor Trias betekende dit, dat men bij een overwinning enorm goede zaken zou doen en men zich nog steviger in de top van de ranglijst zou nestelen.

De boodschap was daarmee gelijk duidelijk; er zou voor de volle winst gestreden moeten worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde Trias 4 zijn eigen spel te maken en liet de bal goed in de ploeg rondgaan. Door veel balbezit en goede combinaties, kwam men goed in de wedstrijd. Longa mocht aanvankelijk alleen toekijken. Trias creëerde meerdere goede kansen en het wachten was op de openingstreffer. En die kwam na ruim tien minuten spelen. Over rechts werd Maarten op de middellijn aangespeeld. Hij stuurde, met een bekeken steekbal met buitenkantje rechts, Niels de diepte in. Deze twijfelde geen moment en schoof de bal, eveneens met buitenkantje rechts, langs de keeper in de verre hoek. Een verdiende treffer voor de goede openingsfase.

Maar waar Trias 4 even dacht aan het verder uitbouwen van de voorsprong, leek de thuisploeg hierdoor juist wakker geschud en kwam langzamerhand beter in de wedstrijd. Door kort dekken en goed combinatiespel, kreeg men zelfs licht de overhand. Trias 4 kwam er even niet meer uit. Even was men zelfs dicht bij een snelle gelijkmaker. Een scherp voorgezette bal ging onder alles en iedereen door, maar werd op de vijf meter door de midvoor alleen geschampt en ging ruim langs.

In de resterende periode van de eerste helft probeerden beide ploegen goed voetbal op de mat te leggen en werden er aan beide zijden goede kansen gecreëerd. Hierdoor ontstond er een interessante en open wedstrijd, waarbij Trias meermaals het dichts bij een doelpunt was.

De tweede helft begon Trias gelijk weer scherp en Longa werd goed vastgezet. De thuisloeg kon achterin de bal rond laten gaan, maar elke bal vooruit werd scherp afgejaagd door Trias. Een te lange ingespeelde bal op de midvoor van Longa, werd door Freddy onderschept. De hierop volgende dieptepass, bleek gelijk de assist voor de 0 – 2. Maarten stak dwars door de verdediging en krulde de bal, op zijn Michael de Leeuw, vanaf vijfentwintig meter over keeper in de linker kruising.

Met deze geweldige 0 – 2 op het bord leek er voor Trias niets aan de hand. Maar niets is minder waar, want voor Longa leek ook deze tegentreffer het teken om weer aan te zetten. Binnen tien minuten werd deze achterstand omgebogen in een gelijke stand. Trias liet een comfortabele voorsprong in korte tijd volledig uit de handen glippen.

In eerste instantie werd de Anschluβtreffer na een scherpe voorzet, bij de tweede paal vrij over de foutloos keepende Niels gekopt. Niet veel later kwam ook de gelijkmaker. Op de rand van het strafschopgebied werd door de wisselvallig fluitende scheidsrechter onterecht een vrije trap gegeven. De muur werd goed neergezet, maar de linksbenige midvoor krulde de 2 -2 droog in het zijnet van de verre hoek.

Vanaf de gelijkmaker gingen beide ploegen voor de volle winst en werd de wedstrijd nog spannender. Maar toen Trias door een makkelijk gegeven gele kaart voor Björn, met een man minder kwam te staan, moest men vol in de defensie. Maar men bleef goed georganiseerd en compact spelen en Longa kwam niet verder dan enkele kleine kansen.

Vijf minuten voor tijd voerde TD Kruuke een dubbele wissel door, waardoor Trias wat nieuwe energie kreeg. En toen nagenoeg gelijktijdig, dit keer Longa met tien man kwam te staan, drong Trias 4 vol aan om alsnog drie punten mee naar huis te nemen.

En die tomeloze inzet, het getoonde karakter en de spelvreugde werden in de negentigste minuut beloond. Invaller Gijs N. stuurde met een goed geplaatste dieptepass Niels richting achterlijn. Zijn maatgesneden voorzet werd midden voor de goal vanaf elf meter door ‘Air’ Maarten tegendraads langs de keeper gekopt.

Met deze 2 – 3 op het bord maakte het in euforie zijnde Trias zich nog even op voor een ultieme poging van de thuisploeg om alsnog gelijk te spelen. Maar het leek niet meer nodig, want na exact negentig minuten, floot de scheidsrechter af.

Een interessante wedstrijd van twee goed voetballende ploegen. Uiteindelijk was het Trias 4, dat aan het langste eind trok en de volle buit mee richting ‘t Huitinkveld nam.

Een speciaal woord van dank hierbij nog voor Björn, die ondanks zijn ongewilde tien minuten rustpauze, zich volledig leeg speelde en hiermee zijn aandeel in deze overwinning dik verdiende. Na een goede wedstrijd vorige week tegen FC Winterswijk, bewees hij ook dit keer weer, zich al helemaal thuis te voelen bij Trias 4 en nu al zijn plaats in deze ploeg te hebben gevonden.

Komend weekend een thuiswedstrijd tegen Grol 3. Vanaf het vertrouwde 09:00uur werd er ook dan weer gestreden voor de volle punten. Uiteraard bent U hierbij weer van harte welkom.

Scroll naar boven