FC Trias 4 speelt kat-en-muis met Longa

Vanmorgen moest FC Trias 4 op bezoek in Lichtenvoorde bij de nummerlaatst Longa ’30 5. Gezien de stand op de ranglijst, maar vooral het doelsaldo van de thuisploeg, zouden er hier toch wel wat doelpunten moeten vallen. Echter betreft het ook hier een grote club, dus je weet nooit wat voor spelersmateriaal je deze keer treft.
De wedstrijd werd afgewikkeld op ‘veld E’, de bakermat van de artificiële speelvelden in de Achterhoek en omstreken. Maar waar tot voor kort nog een kunstgrasveld lag van het eerste- en vooral erbarmelijke soort, lag nu een prachtig en voortreffelijk bespeelbaar nieuw veld.

Vanaf de eerste minuut was het krachtsverschil tussen de beide ploegen goed waarneembaar. Er was maar één ploeg die wilde voetballen en die keihard op zoek was naar een snelle openingstreffer. Goede combinaties en grote kansen wisselden zich in rap tempo af. Longa presenteerde zich, vooral onder de druk van Trias, met een tien-mans-verdediging. Hierbij bleek de boomlange midvoor de verst naar voren geschoven speler, maar veel verder dan de middencirkel kwam hij daarbij niet.

Maar aanvankelijk ging het Trias 4 te makkelijk af en spelers roken individueel al snel hun kansen. Hierdoor speelde men in de aanvangsfase meer tegen zichzelf, dan tegen de voetballend beperkte thuisploeg. Enkele spelers van Longa lieten af en toe zien, wel over individuele klasse te beschikken, echter veel verder dan wat straatvetbaltrucjes kwam men niet. Trias 4 bleef rustig en creëerde kans op kans.
Het duurde dan ook ruim een half uur, voordat eindelijk de ban werd gebroken en de score werd geopend. Een pasklare voorzet van Eddy, werd door Sander handig in de linker hoek binnengetikt. Enkele minuten later viel ook al de 0 – 2. Dit keer was het Sander met een prima assist. Met een dieptepass stuurde hij Maarten alleen richting doelman. Deze scoorde middels een droge schuiver onder de keeper door. Tegen de verwachting in, vielen er voor rust geen doelpunten meer en met de 0 – 2 op het bord werd de thee opgezocht.

De beginfase van de tweede helft was wat rommelig. Beide ploegen hadden gewisseld en met name de thuisploeg had enkele ‘tactische’ omzettingen gedaan. Zodoende was het eerst weer even zoeken, maar al snel pakte Trias 4 de draad weer op.
Na exact een uur spelen, was het invaller Gijs V. die vanuit een korte corner zich op links vrijspeelde en de bal van ruim buiten het zestienmetergebied in de verre kruising krulde. Met de 0 – 3 op het bord kon Trias 4 vrijuit voetballen, maar werd het ook wat onnauwkeurig en laconiek.
Geheel tegen de verhoudingen in, wist de thuisploeg hier bij wijze van toeval van te profiteren. Vanuit het middenveld werd de lange midvoor de diepte in gestuurd. De vlag van linesman Winkelman ging resoluut omhoog, maar waar iedereen dacht aan buitenspel, floot de goed leidende scheidrechter niet. Ook keeper Niels was er niet op bedacht dat het spel voortgezet mocht worden en zo kon de spits de bal eenvoudig binnentikken.
Trias 4 leek hier niet van onder de indruk en daar was ook geen enkele reden voor. Want een paar minuten later lag de 1 – 4 al in het net. Verdediger Mike besloot maar eens wat verder mee naar voren te gaan. Vanuit een prima combinatie over rechts, zette hij de bal snaarstrak voor op Maarten, die vrij binnen kon tikken.

De thuisploeg had er genoeg van en voor hen mocht eindsignaal wel klinken. Dat zorgde ervoor , dat men geërgerd en ongeïnteresseerd op het veld stond en af en toe de confrontatie opzocht. Zo waren er een paar lichte opstootjes, maar echt onsportief werd het nooit.
In de laatste tien minuten mocht Trias 4 de voorsprong zelfs nog uitbouwen naar een indrukwekkende 1 – 7. Hierbij bombardeerde midvoor Maarten zich tot de onbetwiste ‘Man-of-the-match’. Binnen acht minuten spelen tekende hij voor een onvervalste hattrick. Hierbij was het twee keer Gij V. en één keer Niek, die hem hierbij assisteerden en zodoende hun bijdrage hadden in deze fantastische en vooral unieke prestatie. Naar verluid heeft Maarten, zoals te doen gebruikelijk, de wedstrijdbal in ontvangst mogen nemen.

Na exacte negentig minuten spelen, hield ook de scheidsrechter het voor gezien. Een ruime en dik verdiende overwinning van Trias 4, waarmee men voornamelijk zichzelf een goede dienst bewijst. Wederom drie punten erbij en een prima impuls voor het doelsaldo. Daarbij uiteraard nog een woord van dank voor gelegenheidsinvaller Rick.

Komende zondag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, maar dan van een ander kaliber. Op Sportpark De Koppel speelt men om 10:00uur tegen Diepenheim 2. Op de ranglijst een naast concurrent, welke men bij een overwinning definitief achter zich kan laten.

Scroll naar boven