FC Trias 4 verzaakt tegen gelouterd Ruurlo 3

Na de teleurstellende verliespartij afgelopen week tegen de naaste concurrent, was het voor Trias 4 vandaag zaak zich weer te herpakken. De nummer laatst Ruurlo 3 was hiervoor de ideale gelegenheid, echter schuilde er hierbij ook het risico op onderschatting.
TD Kruuke had de zaterdag ervoor nog tot laat in de avond moeten bemiddelen, om het ingeleverde spelersmateriaal te compenseren. Vanwege enkele onverwachtse en vooral laat bekendgemaakte afwezigen bij de selectie-elftallen, moesten er bepalende spelers afgestaan worden. Het ontstane hiaat in de centrale voorhoede, werd ingevuld door B2-speler Nino Mischa, die zich nota bene zaterdagavond rond de klok van tienen nog bereid toonde, zondagmorgen in alle vroegte mee naar Ruurlo af te reizen. Iets waar zich menig seniorenspeler een voorbeeld aan kan nemen. Hiermee mocht deze jonge jongen kennis maken met het seniorenvoetbal en deed dit zeker niet onverdienstelijk. In het doel stond vanmorgen voor de gelegenheid Erwin, de keeper die normaal bij het achtste onder lat staat. Heren, nogmaals dank hiervoor!

Op het gloednieuwe en ruim bemeten kunstgras hoofdveld werd na een fanatieke en goede warming-up exact om 09:30uur afgetrapt.
Gelijk pakte Trias evenals de week ervoor het initiatief en geconcentreerd liet men de bal in de ploeg rondgaan. Er was veel beweging en mondjesmaat zocht men de diepte. Ondertussen liet het geroutineerde Ruurlo de gasten het spel maken en wachtte rustig de mogelijkheden af. Af en toe kwam men er via een counter uit, echter werd deze op snelheid gecorrigeerd door de goed georganiseerde verdediging. Trias had het betere van het spel, maar het lukte niet echt gevaarlijk te worden. Een vrije trap vanaf vijfentwintig meter van Ronald werd door de keeper uit de hoek geranseld en een kopbal van Niels mistte eveneens doel.
Na ruim een half uur spelen, was het de thuisploeg die enigszins tegen de verhoudingen in de score opende. Een middenvelder besloot vanaf dertig meter maar eens uit te halen. Gedragen door de wind, vloog dit zondagsschot net onder de lat, onhoudbaar boven doelman Erwin.
Wederom liep Trias nu achter de feiten aan en er zou meer gebracht moeten worden, om niet wederom tegen een negatief resultaat aan te lopen. Met de 1 – 0 op het bord werd de rust bereikt.

In de kleedkamer werd het vertrouwen uitgesproken, dat er nog ruimschoots tijd was, om zoals al vaker een achterstand om te buigen. Er werden enkele frisse krachten ingebracht en in de resterende vijfenveertig minuten zou men nog meer energie in het spel leggen.
En zo werd de tweede helft het veld betreden. Trias probeerde Ruurlo op hun eigen helft vast te zetten en door goed combinatiespel de aanval te zoeken. Fanatiek, maar wellicht te geforceerd ging men op zoek naar de broodnodige gelijkmaker. Maar evenals de eerste helft, liet Ruurlo zich ook nu terugzakken op de rand van de eigen zestienmeter. Voor Trias was er geen doorkomen aan en ook met het doorschuiven van mensen van achteruit, werd geen opening gecreëerd.

Ruurlo daarentegen leek hier juist van te profiteren en maakte handig gebruik van de ontstane ruimte in de achterhoede van Trias. Hierbij was men enkele keren dicht bij een treffer, maar Erwin maakte enkele malen het doel goed klein en voorkwam daarmee erger.
De tijd begon inmiddels te dringen en Trias bleef geloven in de mogelijkheden. Maar naarmate de tijd vorderde, kwam daarbij juist de routine van de thuisploeg bovendrijven. Een groot deel van de wedstrijd, maar vooral het laatste half uur, toonde men zich een waar wereldkampioen tijdrekken. Om beurten werden blessures gesimuleerd en wissels in slow motion doorgevoerd. Ook werden ballen met een tergend laag tempo opgehaald en vrije trappen met de nodige vertraging opgezet. De prima leidende scheidsrechter leek dit wel te kunnen waarderen en deed elke vorm van commentaar hierop af met een brede glimlach. Veel tijd werd er uiteindelijk niet meer bijgetrokken.
Echter was Trias 4 er zich dondersgoed van bewust, dat zelfs een verlenging van twee keer vijftien minuten geen overwinning had gebracht. Men had gewoonweg te weinig gecreëerd en er lukte vanmorgen niets.

Wederom onnodig puntverlies, waarbij men de koppositie heeft moeten afstaan. Toch moet men vertrouwen blijven houden in de mogelijkheden die men nog krijgt, echte nog meer puntverlies kan men hierbij niet gebruiken. Naaste concurrent Reünie 3 is sinds lange tijd niet meer de jager, maar als koploper de prooi voor iedere tegenstander en men moet de punten in de twee nog in te halen wedstrijden ook nog eerst binnen halen. Trias 4 zal in de achtervolging moeten.

Komend paasweekend is Trias 4 vrij, waarna men het daarop volgende weekend in Beltrum op Sportpark De Sonders op bezoek mag. Om 10:00uur zal men aldaar aantreden tegen Vios Beltrum 3.
In deze fase van de competitie kan men het vertrouwen en de steun van de vaste supportersschare goed gebruiken. Wij heten U ook dan weer van harte welkom!

Scroll naar boven