FC Trias 4 wint op eigen (natuurgras)veld

Trias 4 heeft zondag welgeteld zeven minuten nodig gehad om de wedstrijd thuis tegen Rietmolen 2 definitief in het slot te gooien. Aangezien het hierbij de eerste zeven minuten van de wedstrijd betrof, waren de overige ruim tachtig speelminuten slechts nog voor de statistieken.
Speciaal voor de gelegenheid en op vele verzoek vanuit Rietmolen, werd de wedstrijd op de meest oostelijk gelegen grasmat van ’t Huitinkveld gespeeld. In plaats van het gereserveerde vertrouwde kunstgras van het hoofveld, werd noodgedwongen het achterste natuurgrasveld opgezocht.

In de afgelopen seizoenen waren de gasten uit Rietmolen al een ware Angstgegner gebleken, waar men in een heel aantal wedstrijden slechts enkele punten had weten te behalen. Trias 4 verraste deze morgen echter vriend en vijand door met zeven minuten al op een royale 3 – 0 voorsprong te staan. Tegen dit geweld was de ietwat verjongde ploeg uit Rietmolen niet opgewassen en de goede wil en ambities leken al vroeg in de wedstrijd te zijn vervlogen.

De thuisploeg begon furieus en door het ongekend hoge tempo werd men al snel gevaarlijk.
In de vijfde minuut stuurde nieuwbakken vader Mike met een fraaie dieptepass Maarten over rechts weg. Zijn voorzet werd door rechtsbuiten Niek gecontroleerd binnengetikt. Een minuut later was het Maarten zelf, die een voorzet van Emiel binnenschoot. Wederom een minuut later was het ook weer Maarten, die de diepte in werd gestuurd. Hij omspeelde de geroutineerde keeper eenvoudig en tikte de 3 – 0 binnen. Met een doelpunt en twee assists voor hem een aanzienlijk aandeel in deze openingsfase.
Met een ruime voorsprong zat Trias 4 in het zadel en kon men het wat rustiger aan gaan doen. Hierdoor kwam Rietmolen wat beter in de wedstrijd, maar tot echt overtuigend spel kwam men eenvoudigweg niet. Trias zakte wat in en hield gecontroleerd van achteruit grip op de wedstrijd.
Onder leiding van de foutloos leidende scheidsrechter Geerdink, kabbelde de wedstrijd voort richting rustsignaal.

De tweede helft leek al even sensationeel te beginnen dan de eerste. De thee was nog maar amper gezakt of de 4 – 0 lag al in het net. Op de rand van het zestienmetergebied maakte Niek zich fraai vrij. Met links krulde hij de bal als Arjen Robben, tegen de wind in de verre hoek, ruimschoots buiten bereik van de Rietmolense keeper.
Even leek Trias 4 weer aan te gaan zetten om zo mogelijk de score wederom in rap tempo uit te breiden. Maar de storm leek snel te gaan liggen en het tempo ging gelijk weer omlaag.
Ook nu probeerden de gasten nog wel aan te zetten, echter de echte wil ontbrak. Daarnaast bleef Trias goed georganiseerd en gaf ook de tweede helft nagenoeg geen kans weg.
Trias 4 creëerde nog wel een paar goede kansen, waarbij Gijs nog het dichtst bij een treffer was. Hij zag echter zijn afstandsschot van een meter of dertig via de bovenkant van de lat achter het doel verdwijnen.
Tien minuten voor tijd kwam er toch nog een score voor de thuisploeg. Invaller Rob kwam via een snelle counter alleen voor het doel van Rietmolen en speelde de bal goed langs de uitgekomen keeper. Deze ongekende 5 – 0 voorsprong was daarmee ook gelijk de eindstand.

Zelfs door wederom vele omzettingen binnen de selectie, wist Trias 4 overtuigend te winnen. Naast dat men weer drie punten bij mag schrijven, heeft men ook een positieve bijdrage kunnen leveren aan het doelsaldo.
Ook nu is een woord van dank zeker weer op zijn plaats voor de gelegenheidsinvallers Niek, Rob, Mike en Bram. Heren bedankt en wellicht tot een volgende keer!

Komende zondag speelt men wederom thuis. Om 09:00uur wordt Diepenheim 2 verwacht.
Ook tegen deze onbekende tegenstander kan men weer alle steun vanaf de zijlijn gebruiken!

Scroll naar boven