FC Trias 45+1 beklimt als eerste kampioen de uil van Henk-Jan

Iedere kampioen weet het: Bij een kampioenschap ga je het bordes op van het Winterswijkse raadhuis om je daar toe te laten zingen door de toegestroomde fans. Sinds dit jaar is daar een nieuw fenomeen bij gekomen, namelijk “het beklimmen van de uil van Henk-Jan”. Daarom was het heel bijzonder dat de eer, om als eerste de uil te beklimmen, aan ons 45+1 team was.

De uil is een, zo niet DE blikvanger, in het nieuw aangelegde park. “Het is de kers op de taart van het Vrijheidspark. Samen met de fontein voor de kinderen en ik weet zeker dat ook veel kampioenen de uil zullen gaan beklimmen”, gaf wethouder Tannemaat tijdens de onthulling op zaterdag 18 september al aan. Hij heeft op dat moment niet kunnen vermoeden dat dit al binnen 2 maanden door onze 45+1 zou gebeuren!

Het was trouwens niet de eerste keer dat de onze 45+1 het kampioenschap behaalde. Als sinds de invoering van de vrijdagavond 25/35/45+ competitie doet het mee om de prijzen. Dit seizoen wist men eigenlijk al na één competitieronde dat het niet fout kon gaan en ging men al snel aan het rekenen: “Moet gek gaan of al tijdens de derde ronde kunnen we de zegekar aan ons binden”, legde Henk H. ons uit. En hij kreeg gelijk want in 9 wedstrijden werd er 15 gescoord en doordat men slechts 1 maal de bal uit het eigen netje moest halen behaalde men maar liefts 23 punten.

We hoeven niet uit te leggen dat het kampioenschap tijdens de derde helft uitvoerig werd gevierd. “Het bier staat al dagen koud en ongetwijfeld zal de bruine fruitschaal rondgaan”, zo lichtte de hiervoor genoemde Henk een tipje van de sluier van het zorgvuldig uitgedachte (nachtelijke) kampioens-programma. Op 19 november aanstaande (aftrap 19:30 uur) zal de najaarscompetitie op Sportpark ‘t Joosthuis worden afgesloten waarbij men de vele trainingsarbeid beloont wil zien worden met nog meer (doel-)punten.

FC Trias 45+1 proficiat !