FC Trias in ban van EK voor vrouwen

In de aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland wordt gehouden, organiseert FC Trias diverse activiteiten voor meiden.

Staat in andere jaren de komende maand te boek als ‘mei(den)maand’, nu werpt het EK haar schaduw vooruit. Samen met de KNVB werd op woensdag 5 april het meidenfestival gehouden met het doel om meisjes in aanraking te laten komen met de snelst groeiende sport voor vrouwen. Zeventig meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar werkten onder deskundige leiding van KNVB-trainers een circuit af met diverse onderdelen, zoals trappen, passen, dribbelen en schieten. Dat FC Trias met deze activiteit scoorde bleek wel uit de belangstelling van Radio 1 en het NOS Journaal. Klik hier voor meer foto’s (met dank aan Bert van Zon)

Op dinsdag 11 april werd een groep bestaande uit 90 meisjes van FC Trias per bus naar Doetinchem vervoerd om daar het Nederlands vrouwenteam aan te moedigen. De Oranje-leeuwinnen speelden in stadion De Vijverberg, thuisbasis van De Graafschap, een oefeninterland tegen IJsland. De wedstrijd leverde een klinkende 4-0 overwinning voor Oranje op.
Ook het jaarlijkse meisjes- en vrouwentoernooi van FC Trias dat wordt gehouden op 27 en 28 mei staat deels in het teken van het EK. Inmiddels hebben zich alweer 70 teams uit Nederland en Duitsland aangemeld. Onder de deelnemers worden diverse vrijkaarten voor het EK verloot.

Mede door deze activiteiten kent FC Trias een bloeiende vrouwenafdeling met twaalf teams in diverse leeftijdsklassen. Ook de prestaties mogen er zijn. Het eerste vrouwenteam, dat debuteert in de 2e klasse, staat met een periodetitel op zak op een keurige tweede plaats en mag via de nacompetitie proberen een plek te bemachtigen in de eerste klasse. De MO17 (meiden onder 17 jaar) doen in de Hoofdklasse een gooi naar het kampioenschap. De overige senioren- en juniorenteams pakken regelmatig een overwinning mee. Tenslotte is er de groep recreanten die in omvang groeit en sinds kort één keer per maand op vrijdagavond een aantal wedstrijden speelt.

Meisjes en vrouwen die vrijblijvend een aantal keren willen meetrainen zijn van harte welkom. Voor de dagen en tijden zie www.fctrias.nl/proeftrainingen . De komst graag vooraf even melden bij Jolanda Oonk (telefoon: 0610847988 of e-mail: meiden@fctrias.nl).

Scroll naar boven