FC Trias 1 speelt gelijk tegen GSV ’38

FC Trias 1 heeft op 2e paasdag uit tegen nummer laatst GSV ‘38 uit Giesbeek met 1-1 gelijk gespeeld. Het ging hier om een inhaalwedstrijd, die meetelt voor de 2e periode.

FC Trias had de wedstrijd in de 1e helft eigenlijk al kunnen en moeten beslissen. Met name de goed spelende Bram te Bogt was een ware plaag voor de defensie van GSV ’38. FC Trias kreeg volop kansen, maar steeds stonden de lat en de doelman van GSV ’38 in de weg. Aan de andere kant redde keeper Matthijs Stortelers een paar keer bekwaam bij de spaarzame tegenaanvallen van GSV ’38. Vlak voor rust kreeg FC Trias een penalty wegens vermeend vasthouden. Die werd door aanvoerder Rolf Honderslo benut. Ruststand: 0-1.

In de 2e helft een opportunistischer spelend GSV ’38, dat strijdt om directe degradatie te ontlopen. Maar ook nu weer kreeg FC Trias de nodige kansen. Echter, daar waar Trias verzuimde de 0-2 te maken, was het GSV ’38 dat in de 60e minuut de 1-1 wist te forceren. Hierna volgde een fase, waarin het alle kanten op kon. GSV ’38 kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar aan de andere kant liet FC Trias zich ook niet onbetuigd. Een vrije trap van de ingevallen Tom Berendsen kon door de keeper van GSV ’38 nog meer net met zijn vingertoppen worden aangeraakt, waardoor de bal over het doel zeilde. In de slotfase haalde GSV ’38 de bal nog tot twee keer toe net voor de lijn weg. Maar de 1-2 viel uiteindelijk niet.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “Er zijn van die dagen dat de bal er gewoon niet in wil. Dit was voor ons kennelijk zo’n dag. Waarmee ik GSV ’38 zeker niet tekort wil doen. Die hebben met name in de tweede helft gestreden voor wat ze waard zijn. Maar gezien de hele wedstrijd en het aantal kansen hadden wij hier vandaag gewoon moeten winnen. De teleurstelling bij mijn spelers was tot ver na de wedstrijd merkbaar. En zo hoort het ook. We komen nu in een fase dat eigenlijk elke wedstrijd een finale is en je nog hele gekke uitslagen kunt krijgen. Het is aan ons om van onze eigen kracht uit te blijven gaan. Gewoon accepteren dat het vandaag even niet is gelukt en nu weer door!”

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias.

Zondag 23 april a.s. speelt FC Trias 1 thuis tegen MvR uit ‘s-Heerenberg, dat maandag jl. met 2-2 gelijkspeelde tegen VVO. Aanvang 14:00 uur op ’t Huitinkveld.

Scroll naar boven