Weer grote overwinning FC Trias 1

Op de laatstte zondag in oktober stond de uitwedstrijd tegen HC ’03 op het programma. Met een volledig fitte selectie vertrok de equipe van het trainers duo Yassin en Robert naar Drempt. FC Trias was een gewaarschuwd team. Voor de corona-tijd speelde FC Trias ook in Drempt en stond men binnen 8 min al met 2-0 achter dat in de 2e helft achteraf nog werd omgezet in een moeizame overwinning, maar gemakkelijk was het niet. En zo probeerde de technische staf de selectie voor de wedstrijd op scherp te zetten.

En men slaagde vandaag met vlag en wimpel. FC Trias was de gehele wedstrijd een paar maatjes te groot voor HC ’03. Na een ruststand van 0-3 werd het uiteindelijk 0-6.

Zoals dit seizoen wel vaker scoorde FC Trias al vroeg in de wedstrijd. Het was uitblinker Melvin K die het meest attent was en in de scrimmage de openingstreffer op zijn naam zette. Daarna liet Roman zijn technische vaardigheden wederom zien en liet de keeper volledig kansloos en zette de 0-2 op het scorebord. Maar het mooiste doelpint werd vlak voor rust gemaakt door Jorrit. Een aanval over meerdere schijven en met een prachtige hakbal van Melvin K werd door Jorrit fantastisch afgerond in de verre hoek. De keeper heeft de 0-3 alleen op het scorebord gezien want het kiezelharde schot van de verdedigende (!!!) middenvelder heeft ie alleen gehoord. En zo ging FC Trias rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong.

Het was zaak voor FC Trias om de 2e helft goed te beginnen. Zou HC ’03 direct na rust kunnen scoren zou de spanning maar zo terug kunnen komen. Maar FC Trias liet zien dat het de terechte koploper is in deze 3e klasse B. Verdedigend geeft men niets weg en als de tegenstander al een kansje krijgt staat Mathijs altijd nog in de goal. Dat men nog maar 2 tegen doelpunten tegen heeft gekregen zegt genoeg. En FC Trias ging door waar men gebleven was. Men voetbalde veel makkelijker dan HC ’03 op een grasmat die niet de beste is. Uit 1 van de vele corners liet Melvin W zien dat hij aanvallend ook prima kan koppen: 0-4. De 0-5 kwam van Cornelis. Met een slimme voetbeweging liet hij de keeper voor de 5e x naar het netje gaan. Daarna was het nog de beurt aan Nick H. Bij de 0-6 liet FC Trias zien wat voetbal is. Inspelen, door bewegen en Nick liet de 0-6 van zijn linkerbeen vertrekken. De keeper kon alleen de bal nakijken.

Na de eerste 6 wedstrijden kunnen we mooie balans opmaken: 26 goals voor en 2 tegen. 18 punten uit 6 wedstrijden, de maximale score.  En in de meeste gevallen met prima voetbal.

A.s. zondag gaat FC Trias proberen om Gendringen aan de zege kar te binden. Een lastig karwei wordt verwacht omdat Gendringen ook een prima ploeg heeft. Maar met het vertrouwen van FC Trias zit het op dit moment wel goed. Aanvang 14.00 op het vertrouwde Huitinkveld.

Scroll naar boven