FC Trias JO 15 1

FC Trias-Victoria: uitwedstrijd voor iedereen.
Op veld 4 in de Brinkheurne speelden de jongens hun wedstrijd tegen Victoria. Een tegenstander van hetzelfde kaliber, al is dat natuurlijk cijferjournalistiek.
Weer stipt op tijd werd gestart, met maar weinig toeschouwers die de eerste acties hebben gemist. Voor dit soort wedstrijden geldt voor alle geïnteresseerden: 5 minuten eerder van huis!!!
Wat het landelijke karakter van deze kraker nog meer benadrukte: een geweldige zwerm mugachtigen.
Inmiddels heeft nu iedereen wel een beeld van de entourage.
Dan de wedstrijd. FC Trias was duidelijk de bovenliggende partij. Er werd geconcentreerd gespeeld. Achterin (als je de middenlijn achterin wilt noemen) is Wesley echt de extra veldspeler. Soms hemeltergend spannend omdat hij wel erg ontspannen de bal beroert. Centraal dit keer Thijmen en aanvoerder Beer, een opvallend sterk duo. Ze begrijpen elkaar en geven rugdekking op een wijze die de spits tegenover hen vrijwel kansloos maakte. Bram is op links al weken ijzersterk en op rechts had Yannick een heel snel meisje al snel in zijn zak.
Op het middenveld waren Daan, Eamon en Jesse lekker op dreef. Daan ging zelfs al weer koppen! Die lijkt dus echt weer helemaal de oude. Eamon gleed over het veld en Jesse schoof steeds goed in. Het samenspel tussen verdediging en middenveld liep mooi al werd er hier en daar zeer riskant ingespeeld. Met het nodige geluk bleef Wesley verschoond van een lange tocht naar een leeg gelaten doel. Wel hadden de spelers van Victoria in de gaten dat daar iets te halen viel.
FC Trias bleef geconcentreerd spelen en was zeker de bovenliggende partij. Overigens niet alleen op het veld, ook de dug-out was deze week rijkelijk gevuld. Vanaf de overkant, waar de harde kern zich had verzameld, werd met verbazing geteld hoeveel oranje hesjes zich daar ophielden. Opgeteld met Joris, die langzaamaan groene vlekken krijgt van ongeduld en de complete technische staf was het ook op het vlak van vocale ondersteuning weer FC Trias die het voor het zeggen had.
De eerste helft werd opgeluisterd met een heuse scheidsrechterlijke dwaling. Een geheide strafschop werd niet gegeven. Wat overigens bij niemand tot paniek leidde. Mooi om te zien dat Bob in de rust al zijn diplomatieke kunsten gebruikte om de scheids toch nog even te wijzen op het belang van het toepassen van de regels bij het neerhalen van een doorgebroken speler.
In de tweede helft werd het goede spel voortgezet. Voorin liepen Max en Kaj zich werkelijk het snot voor de ogen en zij zorgden ervoor dat de verdedigers van Victoria voortdurend op hun tellen moeten passen. Niek ging voor alle ballen en heeft nu een nieuw wapen ontwikkeld: de Schwalbe op een metertje of 20 van de goal. Met Thijmen in de gelederen is iedere vrije trap een 100% kans! Dit keer even niet uit een vrije trap maar wel vanuit een corner. Volgens mij weet niemand precies hoe de 1-0 precies tot stand kwam, maar het was een corner en opeens een doelpunt. De weelde werd wel erg snel de kop ingedrukt omdat Victoria uit een soortgelijke situatie wel erg simpel de 1-1 kon maken. Langs de kant begon het al een beetje te zoemen: : “Als dat maar goed gaat”, “ Zul je zien dat het nog 1-2 wordt”. Je kent dat doemdenken wel.
Hier en daar werd wat gewisseld. Silvano , Tijn en Mats maakten hun opwachting en hadden duidelijke instructies van de bank meegekregen. Ook Chiem was weer beter en kon zijn nodige minuten meepikken, zodat heel langzaam het team weer zijn oorspronkelijke samenstelling begon te krijgen. Belangrijk voor de komende weken!
Een goede en mooie aanval werd door Niek met een soort van halve omhaalachtige volley in de hoek geknald: 2-1 en totale extase op en rond het veld. Met hier en daar een speldenprik van Victoria, die stuk voor stuk met keihard werken onschadelijk werden gemaakt, naderde de wedstrijd het eindpunt. Het slotakkoord was deze week weer voor Niek. Na een soort tikkie-takkie-samba-straatvoetbal-actie werd de verdediging van Victoria door met name Mats en Niek totaal uit elkaar gespeeld en Niek schoof hem mooi binnen. Eindstand 3-1!
Mooi beeld voor de oplettende toeschouwer: de opwinding die even leek te ontstaan bij 1 van de spelers van Victoria en de daarop reagerende scheids werd door de heren Mandela/Klop/Simeone op zeer subtiele wijze in de kiem gesmoord!
Conclusie van deze week: na 5 wedstrijden staan deze mannen gewoon 4e in de Hoofdklasse! I rest my case.

Scroll naar boven