FC Trias JO11-1 “Op de helft: …..de hete adem!”

FC Trias JO11-1
Eerste seizoenshelft, seizoen 2017/2018

FC Trias JO11-1 “Op de helft: …..de hete adem!”

En zo zit de eerste helft er al weer op!
De eerste helft van een nieuw seizoen: 2017/2018. Een eerste helft met een nieuwe JO11-1-lichting. Een lichting met bekende gezichten vanuit de JO11-3 van het vorige seizoen: Jaimy ter Horst, Gabriël Cosut, Gijs Heesen, Kyan van Eerden, Pepijn Poels en Tjebbe Knippers. Maar ook met twee bekende gezichten vanuit de F-jeugd: Finn Elsinghorst en Djayden van Zutphen. Kortom: een bonte verzameling aan talent: één-voor-één toppers, maar: er zijn kapers op de kust!

Een terugblik……:
Om bij het einde te beginnen. De stand: 8e in een sterk veld van 11, maar de stand…….is niet relevant, toch? Wat dan wel?
Nou, het totaal van: samenspel, positiespel, team-spirit, inzet, lef, coaching, overzicht, discipline, beleving, mentale en fysieke veerkracht en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Ja? Dus? En? Maar: hoe staan we er nu voor dan?

In cijfers?
Over de gehele breedte: een hele, hele dikke voldoende, maar……..eerlijk is eerlijk: een hele dikke voldoende als een gemiddelde van een wispelturige cijferlijst. Op (alle) punten hebben we laten zien dat we prima met de top kunnen meedraaien, maar de keerzijde hebben we ook gezien: sterk wisselende prestaties, zowel als team als individueel. Tja, en zoals altijd bepalen niet enkel de positieve dingen de eindstand. Jammer, maar dat weten we: dat hebben we in eerdere jaren al geleerd.
Nu is het ook niet zo dat we direct moeten gaan inzoomen op de verbeterpunten alleen. Dat haalt de glans weg van al hetgeen dik in orde is. Maar een beetje meer balans en consistentie in de eerder genoemde punten mogen we wel als uitdaging zien voor de tweede helft van het seizoen. En dát gaan we doen!

Hete adem:
Met de constatering dat er nog voldoende ontwikkelruimte is, met het geloof dat we deze ontwikkel-potentie als JO11-1 gaan verzilveren, maar ook wetende dat onze tegenstanders niet stil zullen zitten, gaan we een uitdagende tweede seizoenshelft in. Niet in de laatste plaats: aangezien de ontwikkeling van andere toppers binnen Trias zich onverminderd doorzet. Om die reden verwelkomen we bij ons team na de winterstop dan ook: Jurre Koldeweij. Wederom een bekende, ditmaal vanuit JO11-2. Een verdienste van Jurre zelf en onmiskenbaar een versterking voor ons team, maar: het wordt druk in ons team! Even voor de duidelijkheid: niets is zeker en vooraf in beton gegoten. Iedereen weet dan ook: de beschikbare plekken zijn schaars. Sterker: verdere uitbreiding van JO11-1 is uitgesloten en de Trias-concurrentie loert. De hete adem wordt binnen ons team gevoeld en brandt wellicht al een beetje…… Is dit een stimulans of een verlammende factor: wie zal het zeggen? De tijd zal het leren. Hoe dan ook, het is wel mooi hoor: de sportieve strijd om ‘de beste plekken’ in het belang van het collectief. Die ruimte is er binnen Trias, dus: ‘GÁ ER VOOR!’

Spelvreugde, ontwikkeling & prestatie:
De perfecte team-combinatie van spelvreugde, ontwikkeling en prestatie hebben we bij JO11-1 nog niet gevonden, maar hiervoor bestaat dan ook geen blauwdruk. Gelukkig zoeken we hier dan ook niet alleen naar, maar doen we dit binnen heel Trias -als één team- gezamenlijk met alle trainers, leiders, coördinatoren, etc. Een continue uitdaging waarbij alles buiten de lijnen in dienst staat van alles bínnen de lijnen: voor álle teams! We hebben de blauwdruk nog zeker niet gevonden, maar zoals ze dat zo mooi in het Duits zeggen: The search continues 😉

Kortom: we zijn op de helft, maar dat betekent ook: we hebben nog een helft te gaan…….om de hete adem voor te blijven!